[Update] Lammertink stapte niet voor niets af: Gebroken rib en gekneusd middenrif Nederlanders
Nederlanders

[Update] Lammertink stapte niet voor niets af: Gebroken rib en gekneusd middenrif

[Update] Lammertink stapte niet voor niets af: Gebroken rib en gekneusd middenrif

De Vuelta van Maurits Lammertink zit er al op: de Nederlander moet de ronde verlaten in verband met aanhoudende buikpijn, zo meldt zijn ploeg Katusha-Alpecin op Twitter. Lammertink zal nog medisch onderzocht worden.

Lammertink was bezig aan zijn vierde grote ronde en zijn eerste Vuelta. De resultaten waren nog niet bijzonder afgelopen week, met een 51e plek als hoogste notering. Gisteren zag de wereld van Lammertink er nog anders uit: toen was er nog taart in de ploeg voor zijn verjaardag.

De Nederlander is met zijn 'does not start' in de achtste etappe de eerste uitvaller van de Vuelta. Hij heeft zelf op Twitter kort gereageerd: 'De laatste dagen ging het steeds slechter. De vorm was goed, dus dit is echt balen.'

Update - 08.47 uur (7 september 2018): Lammertink breekt rib

Het afstappen van Maurits Lammertink was zeker niet voor niets, zo blijkt uit onderzoeken die de Nederlander na de Vuelta onderging. Hij laat via social media weten dat hij in de Ronde van Spanje zijn negende rib heeft gebroken. Daarnaast heeft hij een gekneusd middenrif. 'Nu rustig de trainingen weer oppakken en hopelijk nog een mooi naseizoen', zo klinkt het hoopvol. (Foto: Twitter Katusha-Alpecin)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws