[Update] Louter goed nieuws voor Moschetti: hersteld en contractaanbieding Nederlanders
Nederlanders

[Update] Louter goed nieuws voor Moschetti: hersteld en contractaanbieding

[Update] Louter goed nieuws voor Moschetti: hersteld en contractaanbieding

(7 februari 2020) Matteo Moschetti heeft bij een zware val in de derde etappe van de Ster van Bessèges een breuk in de heupkom van zijn rechterbeen opgelopen. Dat meldt zijn team Trek-Segafredo op twitter. Hij kan een lange periode niet koersen.

De Italiaanse renner stond na twee etappes op de 21e plaats. Moschetti begon dit seizoen met twee overwinningen in de Mallorca Challenge voortvarend. En dat na een lastig eerste jaar bij de ploeg van Bauke Mollema waarin hij twee keer viel. Hoe lang de renner er nu weer uit ligt, is nog niet bekend. Zodra daarover meer informatie bekend is, zal de ploeg dat delen met de buitenwereld.

Update - 11 februari 2020 (16.35 uur): Trek meldt succesvolle operatie Moschetti

Trek-Segafredo heeft op sociale media bekendgemaakt dat Matteo Moschetti succesvol geopereerd is een de breuk in zijn heupkom. De teamarts meldt dat hij erg blij is met het resultaat. Een dag later kan hij een inschatting maken wat de hersteltijd van de Italiaanse sprinter is, alvorens hij terugkeert in het peloton.

Update II - 13 februari 2020 (08.32 uur): Moschetti nog maanden aan de kant

Matteo Moschetti kan volgens zijn ploeg Trek-Segafredo snel beginnen aan zijn revalidatie. In een nieuwe update laat het team weten dat er geen complicaties zijn geweest na de operatie. Over een paar dagen kan Moschetti waarschijnlijk op een fiets zitten, daarna zal hij vijf á zes weken in een revalidatiecentrum moeten herstellen. Midden of eind mei kan hij pas weer trainen.

'Deze crash was een grote teleurstelling, dat kan ik niet ontkennen. Maar nu de operatie is geslaagd en ik kan gaan revalideren, voel ik me opgelucht. In 2019 had ik louter pech en ik had gehoopt dat dat achter me lag. De start van dit seizoen was geweldig (Moschetti won twee ritten in de Challenge Mallorca, red.), maar ik kan nu alleen maar vooruit kijken en optimistisch blijven.'

Update III - 8 mei 2020 (08.42 uur): Moschetti zit weer op de fiets

Matteo Moschetti heeft een nieuwe stap gezet in zijn revalidatie van een zware heupblessure. De jonge Italiaan van Trek-Segafredo zit weer op de fiets, zo meldt La Gazzetta dello Sport. Moschetti raakte in februari geblesseerd na een crash, maar miste vooralsnog dus pas één koersmaand vanwege het coronavirus. De revalidatie zal normaal gesproken nog wel een tijdje in beslag nemen. Zo gaf Moschetti in een interview al aan dat hij veel kracht in zijn benen verloren is.

Update IV - 12 juni 2020 (09.40 uur): Moschetti hersteld van blessure

Matteo Moschetti is helemaal hersteld van de zware heupblessure die hem in totaal vier maanden heeft gekost. Dat meldt La Gazzetta dello Sport. De jonge Italiaan kan zich dankzij het coronavirus nu alsnog richten op het restant van het seizoen, in de vorm van een nieuwe wielerkalender.

En er is nog meer goed nieuws voor Moschetti, die bij Trek-Segafredo zijn aflopende contract kan verlengen. De sprinter, die dit jaar voor zijn blessure al twee wedstrijden won, heeft een aanbieding op zak voor twee jaar. Daarmee zou hij tot het einde van 2022 vast komen te liggen. (foto: Sirotti, 2019)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws