Moschetti zit thuis met gebroken heup: 'Veel kracht kwijt in mijn benen' Algemeen nieuws

Moschetti zit thuis met gebroken heup: 'Veel kracht kwijt in mijn benen'

Door Tom van der Salm 02 april 2020 | 19:07


Matteo Moschetti begon zijn seizoen als een speer, door Pascal Ackermann tweemaal in de luren te leggen op Mallorca. In zijn volgende wedstrijd, de Etoile des Besseges, brak de jonge Italiaan echter zijn heup. 'Ik ben een maand bij een fysiotherapeutisch centrum geweest, puur voor mijn revalidatie.'

Het breken van je heup is niet niks, zo ervoer Moschetti. 'Sommige dagen waren moeilijk. Je staat op, alles voelt stijf en je bent een hoop spierkracht kwijt in je benen. Ik ben elke dag van negen tot zes bezig geweest met mijn revalidatie, dan ben je wel moe aan het einde van elk etmaal', concludeert hij op de site van zijn ploeg.

Moschetti heeft inmiddels al weer op zijn fiets gezeten, maar mag net als alle andere Italianen niet buiten trainen. 'Ik heb twintig minuten op de hometrainer gezeten, maar dat voelde vreemd.' De Trek-Segafredo-sprinter maakt zich zorgen om het coronavirus: 'Het is heel moeilijk, het lijkt een groter iets. Het is in ieder geval groter dan het wielrennen, daar maak ik me nu absoluut geen zorgen om. Ik maak me meer zorgen over de verspreiding van het virus.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws