[Update] Van Baarle completeert sterke EK-selectie; Sky-man rijdt tijdrit en wegwedstrijd Nederlanders
Nederlanders

[Update] Van Baarle completeert sterke EK-selectie; Sky-man rijdt tijdrit en wegwedstrijd

[Update] Van Baarle completeert sterke EK-selectie; Sky-man rijdt tijdrit en wegwedstrijd

Bondscoach Thorwald Veneberg heeft de Nederlandse selectie voor het EK wielrennen bekendgemaakt. Er zijn al zes namen bekend voor de wegwedstrijd en daar komen er nog twee bij.

Voor de tijdrit zal Jos van Emden in actie komen. Voor de wegwedstrijd zijn Koen de Kort, Sebastian Langeveld, Maurits Lammertink, Moreno Hofland, Pieter Weening en Oscar Riesebeek geselecteerd. De laatste twee namen volgen nog. Opvallend is dat er voor de wegwedstrijd geen renners van LottoNL-Jumbo en Sunweb bij zitten.

‘We reizen af met een selectie die de wedstrijd hard kan maken’, zegt Veneberg op de site van de wielerbond. ‘Er zijn renners die goed kunnen aanvallen en kans maken op een korte klassering als er een groep weg blijft. Als het een sprint wordt, hebben we met Hofland, de nummer drie van vorig jaar, een renner in huis die voor het EK-podium meedoet.'

Update - 18.55 uur (2 juli 2018): Van der Poel naar het EK

Mathieu van der Poel is geselecteerd voor het EK. Dat maakt de KNWU bekend. Van der Poel is de zevende van de acht renners in de selectie. 'Begin vorige week heb ik contact gehad met Mathieu en zijn ploeg waarbij duidelijk werd dat hij graag wil starten in de wegwedstrijd in Glasgow', verklaart bondscoach Thorwald Veneberg. 'Het EK heeft dé primeur doordat Mathieu de eerste renner ooit is, die zowel op de weg uitkomt als op de mountainbike', aldus Veneberg.

De selectie:

Tijdrit:
Jos van Emden

Wegwedstrijd:
Koen de Kort
Sebastian Langeveld
Maurits Lammertink
Moreno Hofland
Pieter Weening
Oscar Riesebeek
Mathieu van der Poel

Update - 12.50 uur (4 juli 2018): Van Baarle in tijdrit en wegwedstrijd

Dylan van Baarle is de achtste en laatste renner in de EK-selectie van Nederland, zo meldt het KNWU. De renner van Team Sky gaat de tijdrit en de wegwedstrijd rijden. De tijdrit op 8 augustus wordt voor Van Baarle de eerste als Nederlands kampioen. De wegwedstrijd staat gepland op 12 augustus.

Selectie Nederland voor EK wielrennen:

Tijdrit:
1. Jos van Emden
2. Dylan van Baarle

Wegwedstrijd:
1. Koen de Kort
2. Sebastian Langeveld
3. Maurits Lammertink
4. Moreno Hofland
5. Pieter Weening
6. Oscar Riesebeek
7. Mathieu van der Poel
8. Dylan van Baarle


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws