Buchmann was helemaal niet moe na Tour: 'Had meer energie kunnen verbruiken' Tour de France

Buchmann was helemaal niet moe na Tour: 'Had meer energie kunnen verbruiken'

Door Bram van der Ploeg 31 oktober 2019 | 11:00


Emanuel Buchmann verraste dit jaar met een vierde plaats in de Tour de France, maar de 26-jarige Duitser was misschien nog wel tot meer in staat geweest. In gesprek met Procycling biecht hij op dat hij in Parijs eigenlijk nog energie in de tank had zitten.

Buchmann kwam pas in 2014 echt op de radar met een zevende plaats in de Tour de l'Avenir. Mede omdat wielrennen in Duitsland door dopingperikelen uit het verleden een ondergeschoven kindje was, zocht Buchmann op zijn 21e echter naar een studie als alternatief. Het bleek niet nodig, want Bora-Argon 18 stapte net op tijd in. 'Als Ralph Denk (manager van BORA, red.) mij niet had benaderd, was ik waarschijnlijk geen prof geworden. Er waren geen alternatieven. Niemand anders wilde mij', stelt Buchmann.

De rest is geschiedenis. Buchmann werd in zijn debuutseizoen bij BORA meteen Duits kampioen en reed vervolgens meteen de Tour als 22-jarige. Dat deed hij ook in 2016 en 2017, met in 2017 en 2018 tevens de Vuelta a Espana. Het bleken de jaren waarin hij de definitieve stap zette naar de wereldtop. Dit jaar oogste hij met plek vier in de Tour de France, maar ook winst in de Trofeo Andratx en podiumplaatsen in de Ronde van het Baskenland en de Dauphiné. 'Toen Buchmann in 2017 de jongerentrui won in de Dauphiné en zevende werd, wisten we dat hij de top zou bereiken', aldus Denk.

Buchmann: 'Ik wilde voorzichtig zijn'

Er zat volgens Buchmann zelfs meer in dan plek vier in de Tour. Omdat hij er in de Vuelta van 2018 in de laatste week door zakte, ging hij in de Tour van dit jaar te zuinig om met zijn energie. 'Ik voelde me na de Tour alsof ik een koers van een week had gereden. Ik had meer energie kunnen verbruiken op bepaalde momenten. Maar door mijn ervaringen in de laatste Vuelta, wilde ik voorzichtig zijn. In 2020 hebben we onze blik gericht op het podium.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws