Emanuel Buchmann

Dit is de pagina van Emanuel Buchmann. Deze Duitse renner is een zeer constante klimmer die in het verleden bijna het podium haalde in de Tour de France. In de Leiderstrui verzamelt alle nieuwtjes over deze renner en werkt op deze pagina de biografie bij van de Duitser.

Emanuel Buchmann

Emanuel Buchmann werd geboren in het Zuid-Duitse Ravensburg in het najaar van 1992. Vanaf 2015 is hij actief in de WorldTour voor BORA-Argon 18, de voorganger van BORA-hansgrohe, waar hij nog altijd voor koerst. In 2015 werd hij meteen Duits kampioen, een titel die hij ook in 2023 binnensleepte. Deze titels tonen dat Buchmann het in zich heeft om eendagswedstrijden tot een goed einde te brengen. Hij specialiseerde zich echter al snel in het rondewerk.

Tussen 2016 en 2018 behaalde hij enkele top twintig-noteringen in grote rondes. In kleinere rondes behaalde hij al top tien-plekken. Dit deed hij in het Criterium du Dauphiné, de Ronde van het Baskenland, de Ronde van Polen en de Ronde van Romandië. Het jaar erop haalde hij zelfs het podium in de Dauphiné en het Baskenland. Een voorbode voor een bijzondere zomer.

Want in 2019 haalde Buchmann op een haar na het eindpodium in de Tour de France. Hij strandde op plek vier, vlak achter Steven Kruijswijk. Buchmann moest hierna bevestigen dat hij definitief was doorgebroken als ronderenner en dit ging minder goed dan gehoopt. In de laatste vier seizoenen werd hij alleen nog zevende in de Giro van 2022. Buchmann kende zodoende een heel gestage opkomst, maar kwakkelt sindsdien in de zoektocht naar constantheid.

In de Giro van 2022 was Buchmann wel een zeer belangrijke pion in de eindzege van ploeggenoot Jai Hindley. De klimmerskern van BORA is de afgelopen jaren behoorlijk versterkt, en daarom is een ondersteunende rol voor Buchmann misschien wel waarschijnlijker dan een nieuwe kans als kopman. 

Emanuel Buchmann News

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments