Roglic niet de enige met mindere dag: López en Yates delen in de malaise Tour de France

Roglic niet de enige met mindere dag: López en Yates delen in de malaise

Door Tom van der Salm 19 september 2020 | 21:10


Een mindere dag op het moment dat de beslissingen vallen; de nachtmerrie van elke klassementsrenner. Het overkwam Primoz Roglic zaterdag, maar ook Miguel Ángel López en Adam Yates. De Colombiaan en Brit zakten respectievelijk drie en twee plaatsen in de top tien.

López sprak na afloop op de site van zijn ploeg Astana van een 'slechte dag'. 'Er moet iemand verliezen, en vandaag was ik de sjaak.' De Colombiaan accepteert de terugval van plek drie naar zes. 'Ik heb drie weken goed gereden, voor het podium kunnen strijden. De Tour duurde echter één dag te lang, maar het belooft dat ik dit in mijn eerste deelname weet te bereiken.'

Yates: 'Ik kon mijn ritme niet vinden'

Adam Yates, normaal toch geen onaardige tijdrijder, kende eveneens een jour sans. 'Op het vlakke ging het nog wel, maar toen de weg omhoog begon te lopen raakte ik helemaal uit mijn ritme', tekent het communicatieteam van Mitchelton-Scott op. 'Dat heeft me uiteindelijk de nek omgedraaid, ik heb niet goed gepresteerd vandaag', concludeert Yates, die van zeven naar negen zakte. (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws