Dumoulin verontwaardigd: 'Zijn altijd een paar gekken die het verzieken voor de rest' Tour de France
Tour de France

Dumoulin verontwaardigd: 'Zijn altijd een paar gekken die het verzieken voor de rest'

Dumoulin verontwaardigd: 'Zijn altijd een paar gekken die het verzieken voor de rest'

Tom Dumoulin kan er nog steeds niet over uit dat een supporter op de Alpe d’Huez Chris Froome een tik gaf en dat Vincenzo Nibali viel door een supporter. In gesprek met de NOS laat hij weten dat er iets aan moet gebeuren.

‘Moet je je bedenken dat het in een andere sport gebeurt. Dat is eigenlijk heel raar. Het is leuk dat mensen heel dichtbij kunnen komen, maar af en toe ook niet’, zegt de Sunweb-renner. ‘Daar moeten we iets aan doen. Meer hekken bijvoorbeeld, of zoals nu in bocht 7, linten met politie. Dat is wel jammer voor het feestje’, beseft Dumoulin. ‘Maar er zijn altijd een paar gekken die het verzieken voor de rest. Dat heb je bij elke sport.’

Dumoulin gaat tevens in op een opmerkelijk moment op de Alpe d’Huez waarbij Geraint Thomas iets aan hem vroeg en de Nederlander ‘nee’ schudde. ‘Hij wilde dat hij en ik samen op kop gingen rijden, maar dan zou Froome lekker in het wiel zitten en mij uitlachen, dus daar had ik geen zin in.' Tegenover WielerFlits voegt Dumoulin toe: 'Ik ben goed en gisteren was ik beter dan Froome. Maar Thomas is de sterkste.’ (Foto: Team Sunweb)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws