Van Aert lacht om veldritplannen Evenepoel: 'Het moet ook plezant blijven' Veldrijden

Van Aert lacht om veldritplannen Evenepoel: 'Het moet ook plezant blijven'

Door Bram van der Ploeg 02 februari 2020 | 07:30


Wout van Aert verwelkomt Remco Evenepoel met open armen in het veldrijden, maar vraagt zich af of zijn landgenoot er goed aan doet om te gaan crossen. Dat vertelt Van Aert eerlijk in een interview met Het Nieuwsblad.

Van Aert antwoordt in de Belgische krant op de vraag van Evenepoel zelf of hij niet op kop zou kunnen sleuren in een snelle cross zoals het WK veldrijden in Dübendorf lijkt te zijn. 'Hij moet nog te veel aan zijn techniek en explosiviteit werken. Het is ook fout om over een halve wegwedstrijd te spreken. Crossen die zo worden omschreven, draaien heel anders uit. Ook in Hoogerheide werd dat gezegd, maar een wegrenner zonder crosservaring heeft er niks te zoeken.'

Hoewel Evenepoel het misschien niet helemaal serieus bedoelt, raadt Van Aert hem aan er serieus over na te denken, mocht het licht op groen gaan. 'Crossen is specifiek, als je er geen ervaring in hebt, moet je er niet aan beginnen. Dan kan je er ook geen voordeel uithalen voor op de weg. Het moet ook plezant blijven en dat is het niet als je niet meekan en al na een paar ronden de cross moet verlaten. Maar Remco mag het natuurlijk altijd proberen', zo lacht Van Aert. (foto: Sirotti 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws