Jakobsen wil Madrid halen: 'Ik rij niet voor niets al die pokkebergen over' Vuelta a Espana

Jakobsen wil Madrid halen: 'Ik rij niet voor niets al die pokkebergen over'

Door Bram van der Ploeg 11 september 2019 | 14:00


Fabio Jakobsen is voornemens om Madrid te halen in deze Vuelta a Espana. In het Algemeen Dagblad geeft de Nederlander aan dat hij diep heeft moeten gaan om de derde week te halen.

'Ik wil nog één keer proberen te winnen, want ik rij niet voor niets al die pokkebergen over. Die slotrit naar Madrid is waarschijnlijk mijn enige kans, die heb ik met rood omcirkeld', zo klinkt het duidelijk. 'Na zeven, acht dagen had ik door dat de bergen me mentaal niet meer gingen kraken. Zo lang ik blijf trappen tot ik boven ben, dan ga ik niet naar huis. Een paar dagen geleden, in de vijftiende rit door de bergen, deed ik over een van die klimmen 25 minuten. Een record.'

Jakobsen is blij dat hij de loodzware tweede week heeft overleefd. Hij leerde zijn lichaam beter kennen. 'Wat gaat mijn hartslag doen? Wat doet mijn conditie? In het routeboek staan ritten met 4400 en 3700 hoogtemeters. En inmiddels weet ik dat daar geen kloten van klopt. Na elke bergrit geeft mijn tellertje 500 hoogtemeters meer aan dan in het routeboek staat.' Toch is hij trots op zijn vooruitgang. 'Als Jumbo controleert, kan ik het tempo bijhouden. Op dat niveau zit ik nu.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws