Pogacar soleert vol kramp naar hattrick in Lombardije: 'Ondanks de pijn genoot ik' Wielrennen
Wielrennen

Pogacar soleert vol kramp naar hattrick in Lombardije: 'Ondanks de pijn genoot ik'

Pogacar soleert vol kramp naar hattrick in Lombardije: 'Ondanks de pijn genoot ik'

Tadej Pogacar won zaterdag overtuigend voor de derde keer achtereen de Ronde van Lombardije. De Sloveen van UAE Team Emirates demarreerde in de afdaling van de Passo di Ganda, waarna de concurrentie hem pas terug zag aan de finish in Bergamo.

'Ik probeerde op de klim (Passo di Ganda, red.) aan te vallen, maar ik werd bijgehaald door een ijzersterke Vlasov', doet Pogacar na afloop zijn verhaal. 'Hij was één van de sterksten bergop. Ik ken de klim echter goed en gaf niet op tot en met de top. Ik hoopte daarna samen met Aleksandr naar de finish te rijden, maar een groepje renners keerde terug.'

Het hield Pogacar echter niet tegen om gelijk weg te rijden in de afdaling. 'Opeens had ik een gat. Gelukkig ken ik de afdaling een stuk beter dan twee jaar geleden, destijds was deze afdaling een soort van ramp voor mij. Ik ging er gewoon voor, ook al was het nog ver naar de finish. Vandaag was het een superzware koers, op elke klim', viel de koers hem zwaar.

Pogacar liep uit ondanks flinke kramp

Een opvallend moment was op zo'n tien kilometer van de finish. Pogacar klopte een paar keer hard op zijn rechterbeen. Het leek op kramp, wat de renner na afloop bevestigt. 'Voor het eerst had ik in mijn rechterbeen kramp. Daarna ook nog in mijn linkerbeen. Ik dacht: nu is het klaar. Maar ik duwde er doorheen. Ik ging iets minder hard trappen en focuste mij op een aero positie, voor het laatste klimmetje. Ook hoopte ik op een slechte samenwerking achter mij. Waarschijnlijk was dat zo, want ik liep uit terwijl ik niet zo hard meer ging.'

Voor het eerst sinds 1949 wist een renner weer drie keer op een rij de herfstklassieker te winnen. 'Het is droom om hier solo te winnen, het is fantastisch. Ondanks de pijn genoot ik van de laatste kilometers. Het is waanzinnig om deze koers voor de derde keer te winnen', besluit Pogacar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws