Richard Plugge beleefde een thriller van een Giro met Jumbo-Visma: 'Ik heb mijn salontafel in tweeën geslagen' Wielrennen
Wielrennen

Richard Plugge beleefde een thriller van een Giro met Jumbo-Visma: 'Ik heb mijn salontafel in tweeën geslagen'

Richard Plugge beleefde een thriller van een Giro met Jumbo-Visma: 'Ik heb mijn salontafel in tweeën geslagen'

Het was voor Jumbo-Visma wederom een onvergetelijke grote ronde. Nadat de Nederlandse ploeg al meermaals de Ronde van Spanje had gewonnen met Primoz Roglic en afgelopen jaar de Ronde van Frankrijk met Jonas Vingegaard, heeft de ploeg nu ook de roze trui weten te veroveren.

Maar dat kwam niet heel makkelijk tot stand, weet ook algemeen directeur van Jumbo-Visma Richard Plugge. 'Alles komt weer samen in deze Giro, met tegenslag vooraf toen we met name door corona met een half nieuw team moesten beginnen. Primoz is daarbij de personificatie van onze ploeg met zijn veerkracht, een harde kop en het altijd door blijven gaan.'

Daarbij bleef het niet. In een thriller van een tijdrit nam Roglic de roze leiderstrui over van Geraint Thomas (INEOS Grenadiers), waardoor Roglic zich de winnaar van deze editie mocht noemen. Maar ook die tijdrit ging niet van een leie dakje. Zo kwam de Sloveen tijdens zijn chronorit tot stilstand, omdat zijn ketting eraf viel.

Plugge beleefde dat moment thuis, zo verteld na de laatste etappe. 'Ik heb mijn salontafel in tweeën geslagen, maar Primoz ging gewoon door en het kwam allemaal goed', aldus Plugge bij Eurosport. Zondag was Plugge dus wel aanwezig in Italië om zijn ploeg op het podium te zien staan met de roze trui om de schouders van Roglic.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws