Van Aert en co 'zeker en vast' bezig met wat er op achtergrond speelt: 'Heerst geen stress' Wielrennen
Wielrennen

Van Aert en co 'zeker en vast' bezig met wat er op achtergrond speelt: 'Heerst geen stress'

Van Aert en co 'zeker en vast' bezig met wat er op achtergrond speelt: 'Heerst geen stress'

Wout van Aert (Jumbo-Visma) ging maandag als grote favoriet van start in de Coppa Bernocchi (1.Pro). De 29-jarige Belg koos er wijselijk voor om het EK/BK gravel in Oud-Heverlee te laten schieten en zich via enkele kleinere Italiaanse koersen voor te bereiden op het WK gravel, dat komende zondag plaatsvindt in Veneto.

'Ik wil het seizoen in schoonheid afsluiten met een goede week in Italië', vertelt Van Aert maandag voor de start tegen een journalist van GCN. 'Het zijn drie leuke koersen en drie kansen op een zege'. Aan de hand van de erelijst is de Coppa Bernocchi vooral een kans voor de sprinters om hun snelle benen nog eens aan te spreken. Enkel Remco Evenepoel (2021) en Vincenzo Nibali (2014) konden tijdens de laatste tien edities een massasprint in Legnano vermijden. 'Voor mij maakt het niet uit hoe de koers verloopt, zolang ik in de finale maar in de kopgroep zit', zegt de ex-Belgische kampioen op de weg.

'Zondag keek ik wat naar de koers en was ik verbaasd dat het iedere keer een grote groep was, die voor de overwinning mocht strijden. Ik ben dus wel benieuwd hoe de koers zal verlopen.' gaat de Belg verder. Verder rijdt hij dinsdag nog de Tre Valli Varesine, waarschijnlijk de laatste koers waarin Van Aert en de Sloveen Primoz Roglic als ploegmaats aan de start staan. De Gran Piemonte (beiden 1.Pro) staat donderdag op het programma.

Bij HLN kwam Van Aert ook nog kort terug op de fusieperikelen rondom zijn ploeg. 'He valt wel mee hoe we ermee bezig zijn, we zijn nog steeds aan het huidige seizoen bezig natuurlijk. Maar het houdt ons wel bezig, zeker en vast. Iedereen is wel professioneel genoeg om die wedstrijden nog af te werken zoals het moet. In onze ploeg heerst er geen stress.'

Van Aert won al vier keer dit seizoen

Van Aert won eerder dit jaar al de E3 Saxo Classic en werd Belgisch kampioen tegen de klok. Begin vorige maand won 'WvA' nog de vijfde rit en het eindklassement in de Ronde van Groot-Brittannië. De Coppa Bernocchi telt 186 kilometer, waarin de Piccolo Stelvio (1,5 kilometer aan 6,6 procent) en San Pancrazio (0,6 kilometer aan 7,8 procent) zevenmaal bedwongen moet worden. De finish ligt na 25 dalende kilometers in Legnano. De koers zoekt een opvolger voor Davide Ballerini (Soudal-Quick Step).

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws