Lefevere fel tegen Team Mixed Relay: 'Boycotten' en 'de UCI neemt ons dit af' WK Wielrennen

Lefevere fel tegen Team Mixed Relay: 'Boycotten' en 'de UCI neemt ons dit af'

Door Bram van der Ploeg 20 September 2019 08:09


Patrick Lefevere is niet blij met de nieuwe tijdritdiscipline in het wielrennen. De Belgische ploegleider van Deceuninck-Quick-Step zag met enig afgrijzen dat de ploegentijdrit op het WK werd ingeruild voor de Team Mixed Relay.

Op het EK werd de gemengde ploegentijdrit geïntroduceerd. Eerst rijden drie mannen, daarna worden ze afgelost door drie vrouwen. De tijden worden opgeteld. 'Mocht het alleen van mij afhangen, dan zou ik dit event zwaar boycotten. De ploegentijdrit was een prachtige discipline en dat zeg ik niet alleen omdat we vier keer wereldkampioen zijn geworden. Het was prestigieus, de beste ploegen stelden allemaal hun beste renners op. Ook bij de fietsenconstructeurs leefde dat enorm. En nu neemt de UCI ons dit af', aldus een verontwaardigde Lefevere in Het Nieuwsblad.

De uitgesproken CEO gelooft naar eigen zeggen niet in het concept van de gemengde tijdrit. 'Wat ga je zien? Nederland zal winnen met vijf minuten voorsprong. Dat machtsverschil is veel te groot. De beste renners halen er ook hun neus voor op. Federaties hebben de allergrootste moeite om een deftige ploeg bij elkaar te krijgen. De UCI denkt dat het event zal groeien, ik denk van niet. Wij zouden onze renners hiervoor niet moeten vrijgeven. En dan op dezelfde dag een ­eigen WK ploegentijdrijden organiseren.' (foto: Deceuninck-Quick-Step/Sigfrid Eggers)


Tags:

Meer nieuws


Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!