UCI komt met hervormingen in 2020: UCI Classics Series opvolger oude wereldbeker Algemeen nieuws

UCI komt met hervormingen in 2020: UCI Classics Series opvolger oude wereldbeker

Door Mathijs Stel 21 december 2018 | 19:51


De UCI zal in 2020 de structuur van het wegwielrennen bij de mannen gaan veranderen. Belangrijkste verandering is de invoering van de Classics Series, een klassement dat opgemaakt zal worden aan de hand van de belangrijkste eendagskoersen. De bedoeling is dat er zo'n twintig koersen zullen meetellen. Dat schrijft de UCI op de eigen site.

De wedstrijden waaruit de Classics Series zal zijn opgebouwd blijven ook gewoon deel uitmaken van de WorldTour, die 38 koersen zal tellen. Met de Classics Series is er een opvolger van de oude wereldbeker, die na 2004 ophield te bestaan. De WorldTour zal de bovenste zijn van drie divisies zijn binnen de UCI. Daaronder maken de HC-koersen plaats voor de nieuwe ProSeries, waar ook 'class 1'-koersen in zullen worden opgenomen. De onderste laag van de wielerpiramide wordt gevormd door de Continental Circuits. Alle koersen die meetellen voor het klassement van een continent. 

Een andere opvallende ingreep is dat de Proteams, de nieuwe ProContinentale ploegen, zich voortaan voor WorldTour-koersen kunnen kwalificeren. In een grote ronde zullen nog maar twee teams op uitnodiging kunnen deelnemen, de andere twee kunnen startrecht afdwingen door hoog te eindigen in de UCI World Ranking voor teams aan het eind van het voorgaande seizoen. Voor de klassiekers kwalificeren zich drie Proteams, tegen nul tot vier uitnodigingen. Voor kleinere ronden en eendagskoersen die niet in de Classics Series zijn opgenomen gelden weer andere aantallen. (Foto: UCI)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws