Like ons!
Kittel begint geweldig aan nieuw seizoen met sprintzege in Trofeo Palma

Algemeen nieuws

Kittel begint geweldig aan nieuw seizoen met sprintzege in Trofeo Palma

Marcel Kittel heeft de Trofeo Palma gewonnen. De Duitser van Katusha was in een massasprint op Mallorca de sterkste, nadat Lars Boom de finale kleurde met een aanval.

Rob Britton (Rally UHC Cycling), Danilo Celano (Amore & Vita - Prodir), Mark Downey (EvoPro Racing) en Aaron Verwilst (Sport Vlaanderen - Baloise) kregen als renners van de kleinere ploegen de kans om een dag voorop te rijden. Ze verzamelden snel dik drie minuten voorsprong, het peloton vond het in de koude wind welletjes. Trek-Segafredo en UAE Team Emirates bepaalden het tempo voor John Degenkolb en Alexander Kristoff. Zij brachten het verschil na dik tachtig kilometer koers terug naar 2:28.

Met nog 57 kilometer voor de wielen wisten de vier vooraan dat het voor hen een nutteloze zaak werd. Het peloton kwam binnen de minuut en liet hen vervolgens niet meer zwemmen. Aan de voet van de Coll de sa Creu hadden de sprintersploegen de kopgroep in de tang, met nog 52 kilometer voor de boeg. Movistar, BORA-hansgrohe en Cofidis namen vervolgens het heft in handen. Ook Katusha meldde zich.

Op de Coll de sa Creu bleef het lang rustig. Pas op twintig kilometer van het einde gingen Boom en Peio Goikoetxea er samen vandoor. Met de steun van één andere fietser kwam het drietal tot een halve minuut voorsprong op vijftien kilometer van het einde. Dat gat was zelfs nog dertien seconden op vijf kilometer, maar de sprintersploegen hadden hun rekenmachine bij zich. Katusha had niet voor niets gereden, want in de sprint was het Kittel die duidelijk de beste benen toonde.

Uitslag Trofeo Palma:

1. Marcel Kittel
2. Timothy Dupont ''
3. Hugo Hofstetter
4. Christophe Noppe
5. André Greipel 
6. Rüdiger Selig
7. Maxence Moncassin
8. John Degenkolb
9. Boris Vallée
10. José Joaquin Rojas

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven