[Update] Groenewegen bevestigt contractverlenging, mogelijk zelfde stap Roglic Algemeen nieuws

[Update] Groenewegen bevestigt contractverlenging, mogelijk zelfde stap Roglic

Door Marijn van den Berge 16 juli 2019 | 16:00


Jumbo-Visma heeft een belangrijke slag geslagen en de contracten van twee van haar toprenners met meerdere jaren verlengd. De Telegraaf meldt dat er mondelinge akkoorden zijn over een langer verblijf van Dylan Groenewegen en Primoz Roglic, die op grote interesse van andere ploegen konden rekenen.

Groenewegen zit sinds 2016 bij de ploeg na te zijn overgenomen van Roompot Oranje Peloton. Bij Jumbo-Visma groeide hij uit tot de beste sprinter ter wereld. Hij had nog een contract tot eind 2020, maar is volgens De Telegraaf akkoord met een contract tot en met 2023.

Roglic kwam in hetzelfde jaar als Groenewegen bij de ploeg, na te zijn opgepikt bij Adria Mobil. Gezien zijn geringe wielerervaring moest de Sloveen bij Jumbo-Visma vooral veel leren, maar nu de diamant meer en meer is gesleten, blijkt er een renner van wereldklasse onder te zitten. Ook het contract van Roglic, dat tot eind 2020 liep, wordt opengebroken en verlengd tot 2023.

Ook Mike Teunissen (2022), Steven Kruijswijk, Wout van Aert, Antwan Tolhoek, Robert Gesink, George Bennett, Sepp Kuss, Jos van Emden en Koen Bouwman (2021) liggen nog voor meerdere jaren vast.

Update - 16 juli 2019 (16.00 uur): Groenewegen bevestigt mondeling akkoord

Dylan Groenewegen heeft bij het AD bevestigd zijn contract bij Jumbo-Visma met vier jaar te gaan verlengen. ‘Ik voel mij heel goed hier. We zijn allemaal haantjes, allemaal winnaars bij elkaar, maar gaan voor elkaar door het vuur. Dat is best knap.’

(Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws