Van Aert uit ziekenhuis: 'Door Franse behandeling had het erger kunnen zijn' Algemeen nieuws

Van Aert uit ziekenhuis: 'Door Franse behandeling had het erger kunnen zijn'

Door Marijn van den Berge 01 augustus 2019 | 18:32


Wout van Aert mocht woensdag, ruim anderhalve week na zijn val in de Tour de France, eindelijk het ziekenhuis verlaten. Hij is echter nog lang niet terug op de fiets. Hem wacht een zeer lange revalidatieperiode.

‘Ik ben blij dat ik eindelijk uit het ziekenhuis ben’, zegt Van Aert in gesprek met Sporza. ‘Ik had niet gedacht dat ik er 12 nachten zou liggen na mijn val. Als je langer in het ziekenhuis ligt dan de koers duurt, is dat een enorme tegenvaller.’ Veel kan Van Aert nog niet. Een paar stapjes op krukken lopen is het maximale.

Nu wacht hem een lang revalidatieproces van enkele maanden, maar hij zal wel volledig herstellen. ‘Alles is nu opgelost en ik ben op de juiste manier geopereerd. In het begin was ik niet bang, maar toen men zei dat ik in Frankrijk niet goed geopereerd was, was ik toch angstig. Het was geen dramatische crash, maar door de behandeling die in Frankrijk te wensen overliet, had het wel erger kunnen zijn als we er niet snel waren bij geweest.’

Van Aert: 'Zal op mijn niveau terugkomen'

Maar in Herentals is Van Aert goed verzorgd en voor de tweede keer geopereerd. ‘Ik moet nu eerst de revalidatie doorlopen om mijn spieren weer juist te gebruiken en om te kunnen lopen. Dat zal enkele weken duren. Dan pas begint de revalidatie om weer kracht te winnen en weer te fietsen.’ Het is een tegenvaller voor Van Aert dat hij zo lang uit de roulatie is. ‘Ik dacht dat ik vrij snel terug zou zijn. Nu zie ik wel hoe het loopt. Als ik er hard voor werk, zal ik op mijn niveau terugkomen.’ (Foto: Proshots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren


Meer nieuws