Like ons!
[Update] Bennett met kritiek op hekken BinckBank Tour: 'Gevaarlijk genoeg al'

Algemeen nieuws

[Update] Bennett met kritiek op hekken BinckBank Tour: 'Gevaarlijk genoeg al'

Enkele renners zijn niet te spreken over het parcours dat ze in de derde etappe van de BinckBank Tour voorgeschoteld kregen. Op Twitter stromen verontwaardigde reacties van coureurs binnen.

De finale van de rit werd ontsierd door een valpartij. Volgens de renners valt dit te wijten aan het parcours. Naar de mening van Tim Declercq was het bijvoorbeeld veel te smal en zaten er onnodig veel bochten in, wat in razende finale voor gevaarlijke situaties zou zorgen. Jos van Emden ging nog iets verder en uitte zijn woede aan de UCI: 'Verlaag de BinckBank Tour maar gerust tot kermiskoers.' (Foto: Sirotti)

Update I - 14 augustus 2019 (20:00 uur): Organisatie snapt niets van kritiek op parcours

Organisator Rob Discart weerspreekt de kritiek van de renners op het parcours van de derde etappe van de BinckBank Tour, dat meldt Sporza. Volgens hem was de rit gewoon veilig genoeg: 'We kregen zonder problemen groen licht voor onze wedstrijd. Wij denken dat al onze ritten veilig zijn. Ik heb zelfs nog aan Sam Bennett (winnaar van de rit, red.) gevraagd of alles oké was en hij zag geen probleem. Het zal dus wel per individu verschillen.'

Discart voegt daar nog aan toe: 'Men mag toch niet vergeten dat toen we destrijds de verschillende parcoursen bekend hadden gemaakt, dat we meegegeven hebben dat dit een Flandrien route is. Dat betekent dat je geconfronteerd wordt met smalle wegen, draaien en keren. Gevolgd door bredere wegen. Dat is ook het geval in andere koersen, zoals de Ronde van Vlaanderen.'

Update II - 17 augustus 2019 (8.10 uur): Bennett met felle kritiek op hekken BinckBank Tour

Sam Bennett vindt de hekken in de finale van de BinckBank Tour 'niet acceptabel'. Op Twitter uit hij zijn beklag hierover. 'Ik zou graag willen weten hoe die hekken hier zijn gekomen binnen de laatste tweehonderd meter. De sport is al gevaarlijk genoeg. We racen met zestig kilometer per uur door zo'n finale. CPA (Cyclistes Professionnels Associés), laat je zien! 

(Foto: Sirotti)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven