Martin stapt in ambitieus project: 'Veel respect voor Israël Cycling Academy' Algemeen nieuws

Martin stapt in ambitieus project: 'Veel respect voor Israël Cycling Academy'

Door Bram van der Ploeg 16 augustus 2019 | 16:25


Dan Martin vervolgt zijn loopbaan bij Israël Cycling Academy. De 32-jarige Ier komt over uit de WorldTour, waar hij voor UAE Team Emirates actief is tot het einde van 2019. Bij zijn nieuwe ploeg tekent hij voor twee jaar.

'Ik heb zoveel respect voor wat ICA wil bereiken, dat ik er deel van uit wil maken', zo legt Martin zijn opvallende stap uit. Israël Cycling meldt op zijn beurt juist dat het in deze fase van de ontwikkeling van de ploeg tijd is voor een grote naam als kopman bij het team. Ploegbaas Sylvan Adams: 'In Dan Martin hebben we een ster in huis en we hopen hem te ondersteunen op weg naar overwinningen.'

'Dan heeft bewezen dat hij eendagskoersen en meerdaagse koersen kan winnen', vervolgt Adams, die met Israël Cycling Academy dolgraag naar de WorldTour wil. Vooralsnog lijkt dat in 2020 niet het geval. Hoewel de WorldTour naar twintig ploegen lijkt te gaan, krijgen Cofidis en Total Direct Energie vermoedelijk de voorkeur. 

'Het is tijd voor een nieuwe stap', stelt Martin zelf. 'ICA heeft veel vertrouwen in mij en samen kunnen we mooie dingen laten zien. Ik heb mijn piek nog niet bereikt en ik ben ervan overtuigd dat het beste nog moet komen, voor mij en de ploeg.' Israël Cycling Academy hoopt met de komst van Martin op een wildcard voor de Tour de France in 2020. Dat bevalt Martin dan ook goed: 'Het wedstrijdprogramma wordt voor de ploeg in 2020 competitiever dan ooit.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws