Cosnefroy wint La Poly Normande na vlucht en juicht voor derde keer in 2019 Algemeen nieuws

Cosnefroy wint La Poly Normande na vlucht en juicht voor derde keer in 2019

Door Yob Hillewaert 18 augustus 2019 | 18:47


Benoît Cosnefroy is in 'La Poly Normande' zijn medevluchters te snel af geweest. De Franse renner van AG2R won na een ontsnapping. Hij verwees zijn medevluchters Valentin Ferron (stagiair Total Direct Energie) en Damien Touzé (Cofidis) naar de dichtste twee ereplaatsen. 

In Normandië moest het overwegend Franse peloton vandaag op zoek naar een nieuwe winnaar van 'La Polynormande', een Franse eendagskoers die klassiek aandoet. Zo staan onder meer Oliver Naesen, Philippe Gilbert en Sylvain Chavanel op de erelijst. Het peloton moest 170 kilometer afleggen met heel wat onverharde stroken.

Na half koers bleven nog slechts 31 renners aanspraak maken op de overwinning. Na een nieuwe overwinning werd dat aantal zelfs nog uitgedund naar acht. Damien Touzé, Anthony Delaplace, Aurélien Paret-Peintre, Benoît Cosnefroy, Alexandre Delettre, Yoann Paillot, Valentin Ferron en Paul Ourselin zouden uitmaken wie de opvolger van Pierre-Luc Périchon zou worden.

In de laatste tien kilometer werd vielen heel wat aanvalspogingen op te merken. Benoît Cosnefroy, in de Tour de France wat onder de radar gebleven, kwam solo binnen in Saint-Martin-de-Landelle. Voor de Fransman - in het Noorse Bergen nog ex wereldkampioen bij de beloften - is het al de derde overwinning van het seizoen. Hij wist Valentin Ferron voor te blijven, die nog net uit de klauwen van het zestal achtervolgers kon blijven. Damien Touzé won de sprint voor de derde plaats.

Uitslag Poly Normande (1.1)
1. Benoît Cosnefroy
2. Valentin Ferron + 0.02
3. Damien Touze + 0.14
4. Alexandre Delettre "
5. Aurélien Paret-Peintre "
6. Yoann Paillot "
7. Paul Ourselin "
8. Anthony Delaplace "
9. Dimitri Claeys + 1.57
10. Adrien Garel + 2.45


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws