Like ons!
Havik rijdt iedereen in slotfase GP Stad Zottegem de vernieling in en wint

Algemeen nieuws

Havik rijdt iedereen in slotfase GP Stad Zottegem de vernieling in en wint

Piotr Havik heeft de 84e editie van de GP Stad Zottegem op zijn naam geschreven. Na een zware wedstrijd wist de renner van BEAT Cycling Club solo over de finish te komen.

In de slotronde van de koers besloten drie renners een kleine kopgroep te verlaten: Gianni Vermeersch (Corendon-Circus), Zachary Dempster (Israel Cycling Academy) en Benoit Jarrier (Arkéa Samsic) onderhielden een kleine voorsprong op een achtervolgende groep met Wanty - Gobert Group aan het roer. Op de laatste kasseistrook van de dag werd het voor Jarrier te zwaar.

Het duo vooraan kreeg daarna steun van Havik. Hij probeerde vervolgens meteen zijn medevluchters te verschalken met een demarrage. Voor Dempster ging het lichtje meteen uit en Vermeersch werd na kort erbij te blijven ook langzaam gesmoord. Na een rotonde verloor de renner van Corendon-Circus definitief de aansluiting.

Toen kon Havik beginnen aan de laatste loodjes van de koers. Nog één volle kilometer moest hij het achtervolgende groepje voor zien te blijven. Dat lukte en zodoende kwam hij solo als winnaar van de wedstrijd aan in Zottegem. André Greipel won van die achtervolgende groep de sprint (Foto: Screenshot)

Uitslag GP Stad Zottegem 2019

1. Piotr Havik
2. André Greipel +0.04
3. Christophe Noppe ''
4. Joeri Stallaert
5. Tom Devriendt
6. Otto Vergaerde
7. Mihkel Raim
8. Aksel Nommela
9. Jerome Baugnies
10. Cyrille Thiery

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven