Dempster klopt Budding en Van der Lijke in Veenendaal-Veenendaal Classic Algemeen nieuws

Dempster klopt Budding en Van der Lijke in Veenendaal-Veenendaal Classic

Door Bram van der Ploeg 21 augustus 2019 | 16:58


Zak Dempster heeft de 34e editie van de Veenendaal-Veenendaal Classic gewonnen. Na 190,7 kilometer was hij de sterkste voor Martijn Budding en Nick van der Lijke in een sprint van drie.

Vanuit de start was het koers in Veenendaal. Het tempo lag hoog, waardoor het peloton zelfs even brak in de openingsfase. Vluchtpogingen werden in de eerste 25 kilometer dan ook allemaal geneutraliseerd, ondanks dat we in die fase al twee keer de Amerongse Berg hadden bedwongen. Na veertig kilometer, bij de eerste passage van de finishstreep, was er nog steeds geen vlucht. 

Vlucht blijft heel lang uit, maar is wel beslissend

Net als in de eerste ronde brak het peloton vlak na de finishstreep, maar ook nu was dit niet blijvend. Dat gold ook voor vluchtpogingen. Er reden steeds wel groepen weg, maar die kregen geen ruimte. Na 74 kilometer was het peloton nog bijeen, wat op zich al een apart beeld was. Het einde was echter in zicht, want een groep van veertien renners wist zich dan toch af te scheiden. Na honderd kilometer fietsen hadden ze 1.25 minuten.

Zak Dempster, August Jensen (beide Israël Cycling), Clément Russo (Arkéa), Oscar Riesebeek, Nick van der Lijke (beide Roompot), Arne Peters (Alecto), Martijn Budding, Piotr Havik (beide BEAT), Alex Paton (Canyon), Nils Sinschek (Development Sunweb), Arvid de Kleijn (Metec), Adriaan Janssen (Monkey Town), Sven Burger (SEG) en Wouter Wippert (EvoPro Racing) vormden samen een sterke groep en het bleek meteen de beslissing in de koers. Bij het ingaan van de laatste ronde van veertig kilometer was het gat met 3.25 minuten geslagen.

Vital Concept geeft gas, toch spannende finale

Dankzij Vital Concept herleefde de koers toch nog in de slotronde. De Franse formatie trok hard door in de achtervolging, waardoor er snel een halve minuut van de voorsprong verdween. Op twintig kilometer waren er zelfs nog maar twee minuten over. Reden genoeg voor Riesebeek en Janssen om uit de kopgroep te vertrekken. Het bracht de kopgroep weer wat op gang, waardoor de vluchters nog 1.35 minuten over hadden voor de laatste tien kilometer.

Dempster, Van der Lijke en Budding probeerden in de laatste kilometers met z'n drieën weg te komen en dat was de beslissende slag. Het trio gaf gas en sloeg een kloof van 25 seconden en nog maar drie kilometer te gaan. Burger probeerde er nog wel bij te komen, maar kwam te laat. De drie vooraan mochten het uitmaken in de slotkilometer en Dempster bleek in de sprint sneller dan Budding en Van der Lijke.

Uitslag Veenendaal-Veenendaal Classic 2019

1. Zak Dempster
2. Martijn Budding ''
3. Nick van der Lijke ''
4. Oscar Riesebeek +0:09
5. Sven Burger "
6. Piotr Havik +0:13
7. Arvid de Kleijn +0:19
8. August Jensen "
9. Adriaan Janssen +0:22
10. Jasper Asselman +0:28


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws