Like ons!
Veranderingen parcours Schaal Sels tijdens koers doordat renners neutraliseerden

Algemeen nieuws

Veranderingen parcours Schaal Sels tijdens koers doordat renners neutraliseerden

In België stond vandaag de Schaal Sels op het programma. De koers van niveau 1.1 was welgeteld één ronde onderweg, toen de renners het mooi geweest vonden. In de eerste ronde was door het krappe parcours sprake van maar liefst tien valpartijen. Om die reden vonden de mannen in het peloton het te onverantwoord om verder te rijden.

Even later kwamen organisatie en renners tot een compromis. Het gevaarlijkste deel, de Azijnbrug bij Merksem, ging uit het parcours, en gevaarlijke plekken werden beter aangeduid. Nadat er sprake was van een geneutraliseerde herstart van een ronde, stopte het peloton weer.

Er waren namelijk nog meer gevaarlijke passages in het parcours. De renners wilden dat daar iets aan gedaan werd, voordat er verder werd gereden. Om die reden gingen ze wederom in discussie met de wedstrijdorganisatie onder leiding van Nick Nuyens. Zo konden ze het parcours zodanig veranderen dat de wedstrijd veilig kon worden verreden. Uiteindelijk kwamen renners en organisatie tot een compromis waarin 128 wedstrijdkilometers van de oorspronkelijke 198 over waren.

 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven