Like ons!
[Update] Lotto Soudal op de schop na uitbarstingen De Weert; Sergeant 'adviseur'

Algemeen nieuws

[Update] Lotto Soudal op de schop na uitbarstingen De Weert; Sergeant 'adviseur'

(27 augustus) Kevin De Weert van Lotto Soudal is met onmiddellijke ingang geschorst. Dinsdagavond werd door de ploeg een communiqué de wereld ingestuurd, waaruit blijkt dat een incident aan de vooravond van de Vuelta de aanleiding zou zijn.

'Naar aanleiding van een incident aan de vooravond van de Vuelta en een eerdere waarschuwing heeft het management beslist om performance manager Kevin De Weert met onmiddellijke ingang voorlopig te schorsen voor de rest van de duur van de wedstrijd', luidt het communiqué. 'Het ploegmanagement zal verder geen commentaar geven tot er een gesprek plaatsvindt tussen algemeen manager John Lelangue en Kevin De Weert, na zijn terugkeer in België.'

De Weert was nauw betrokken bij de werelduurrecordpoging van Victor Campenaerts eerder dit jaar. Hij was vanaf eind 2018 performance coach bij Lotto Soudal en voordien was hij de bondscoach van de Belgische wielerselectie. In de Vuelta was hij actief als tweede ploegleider. De Weert heeft ondertussen gereageerd bij Het Laatste Nieuws. 'Of ik ontslagen ben? Voor zover ik weet niet.' Ploegleider Bart Leysen besliste dan weer uit eigen beweging op te stappen bij de ploeg.

Update - 30 augustus 2019 (09.12 uur): 'De Weert was dronken'

Kevin De Weert zou 'beschonken' zijn aangekomen bij het rennershotel aan de vooravond van de Vuelta. Het was volgens Lotto Soudal de druppel die de emmer deed overlopen. Het Nieuwsblad deed een belrondje in het peloton en concludeert: 'Dat De Weert sportief goed werk leverde, betwist niemand, maar dezelfde renners die zijn werk loven, beamen dat hij zichzelf onmogelijk maakte. Zijn versie van de feiten – een eenmalig incident als gevolg van maandenlange frustratie – is ook niet correct.'

Update II - 12 september 2019 (08.34 uur): De Weert terug bij Lotto Soudal

Kevin De Weert keert terug bij Lotto Soudal na zijn schorsing, zo meldt Het Nieuwsblad. De Belg gaat maandag 'gewoon' naar Yorkshire voor een trainingskamp. 'Kevin blijft bij ons', zo vertelt CEO John Lelangue. Na een etentje tussen beide partijen is alles weer koek en ei. 'Kevin heeft in het verleden al resultaten behaald met zijn aanpak en zal dat ook in de toekomst bij ons doen. Toen zijn schorsing bekendraakte, heb ik gezegd dat ik contact zou blijven houden met hem. We hebben de voorbije weken een aantal keer gesproken. Kevin heeft me verzekerd dat zulke incidenten in de toekomst niet meer zullen gebeuren.' 

Update III - 12 september 2019 (20.51 uur): Verschuivingen in management Lotto Soudal

De Kevin De Weert-zaak bij Lotto Soudal heeft een opvallend staartje gekregen. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Volgens de krant is sportief manager Marc Sergeant in een andere rol binnen de ploeg geloodst na de uitspattingen van De Weert.

De Weert zou zowel in de Tour als in de Vuelta in het hotel tekeer zijn gegaan en zijn frustratie hebben geuit over het reilen en zeilen bij Lotto Soudal. Onderdeel van zijn frustratie zou zijn dat Herman Frison en Marc Sergeant alle verandering in de weg stonden. Daarom rapporteert De Weert vooraan meteen aan grote baas John Lelangue.

Sergeant krijgt dus minder inspraak in het sportieve plaatje van Lotto Soudal. Dit is omgezet in een ‘adviserende rol’. Volgens Lelangue overigens geen degradatie. ‘Het gaat niet om hiërarchie. Sergeant heeft veel ervaring en ik wil zijn advies om een nieuw en ambitieus project uit te bouwen’, aldus Lelangue. Ook de taken van Frison worden tegen het licht gehouden en is Lotto Soudal op zoek naar een nieuwe persverantwoordelijke. (Foto: Sirotti)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven