Colbrelli juicht in laatste etappe Ronde van Duitsland, eindzege naar Stuyven Algemeen nieuws

Colbrelli juicht in laatste etappe Ronde van Duitsland, eindzege naar Stuyven

Door Bram van der Ploeg 01 september 2019 | 15:35


Sonny Colbrelli heeft de vierde en laatste etappe in de Ronde van Duitsland gewonnen. De Italiaan van Bahrain-Merida sprintte het snelst in een flink uitgedund peloton. De eindzege van Jasper Stuyven kwam niet meer in gevaar. Cees Bol sprintte naar plek zeven.

Asgreen wederom in de aanval, Sunweb actief

Vanuit het startschot gingen de Denen Kasper Asgreen (Deceunick-Quick-Step) en Mads Pedersen (Trek-Segafredo) direct op avontuur. Asgreen, de winnaar van vorige etappe, bleek wederom zijn zinnen op de etappezege te hebben gezet en koos voor de vroege aanval. De twee vonden elkaar snel en pakten al gauw een minuut op het peloton. 

Met nog 117 kilometer voor de boeg sloten vijf renners bij het duo aan, waaronder Magnus Cort Nielsen (Astana). Het Deense drietal werd verder bijgestaan door Nans Peters (AG2R-La Mondiale), Jenthe Biermans (Katusha-Alpecin), Kamil Gradek (CCC) en Evgeny Shalunov (Gazprom-Rusvelo). Zodoende hadden de vluchters op de top van de eerste beklimming van de dag, de Neuen Ausspanne, iets minder dan anderhalve minuut voorsprong op het peloton. 

Die voorsprong liep met nog 87 kilometer te gaan op tot bijna twee minuten. Daar waar Trek-Segafredo zich op de kop van het peloton liet zien in dienst van leider Jasper Stuyven, was het Sunweb dat voor het eerst gas ging geven. Op de beklimming van de Ruppberg snoepten zij zomaar een minuut van de voorsprong van de koplopers af. Sunweb trok nogmaals door, waardoor de vluchters met zo'n 70 kilometer te gaan al in de kraag werden gegrepen. Ondertussen maakte Pascal Ackermann, samen met diens ploeggenoot Rudiger Selig een einde aan de ronde. Ze gaven op.

Waaiervorming zorgt even voor stress in het peloton

Het inmiddels uitgedunde peloton kreeg vervolgens ook nog met waaiers te maken. Onder andere Marc Hirschi, waarvoor Sunweb hard had gekoerst, moest hierdoor een gat zien dicht te rijden. Hij wist uiteindelijk terug te keren. De waaiers zouden van korte duur zijn. Hierop besloot Ben Gastauer van AGR2 het te proberen. Hij had met zo'n vijftig kilometer te gaan een voorsprong van iets minder dan een halve minuut. 

Met nog 38 kilometer voor de wielen werd ook hij teruggehaald, waardoor de finale opnieuw kon beginnen. Op achttien kilometer van het einde passeerde een compleet peloton voor het eerst de finishlijn, zonder vluchters vooruit. Pas in de absolute slotfase werd het oorlog. De mannen uit het klassement vlogen elkaar in de haren, maar echte gaten werden er lang niet geslagen. Trek-Segafredo pakte de controle voor leider Stuyven.

Alexey Lutsenko, Pavel Sivakov, Vincenzo Nibali; ze kregen allemaal geen ruimte in de heuvelachtige slotronde. Trek-Segafredo bracht Stuyven zo in veilige positie naar de slotkilometer. Alleen de ritzege stond nog op het spel. Daarvoor werd het uiteindelijk gewoon sprinten van het flink uitgedunde peloton. Na enkele mislukte pogingen was Colbrelli daarin nu de snelste. (foto: Sirotti)

Uitslag etappe 4 Deutschland Tour

1. Sonny Colbrelli
2. Yves Lampaert ''
3. Alexander Kristoff
4. Alexey Lutsenko
5. Jasper Stuyven
6. Diego Ulissi
7. Cees Bol
8. Ben Swift
9. Tom-Jelte Slagter
10. Simon Geschke

Algemeen klassement Deutschland Tour

1. Jasper Stuyven
2. Sonny Colbrelli +0.03
3. Yves Lampaert +0.13
4. Alexey Lutsenko +0.15
5. Diego Ulissi +0.20
6. Marc Hirschi ''
7. Tom-Jelte Slagter +0.21
8. Jonas Vingegaard +0.22
9. Toms Skujins +0.23
10. Jens Keukeleire ''


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws