Matthews vindt wederom najaarsbenen en sprint overtuigend naar winst in Quebec Algemeen nieuws

Matthews vindt wederom najaarsbenen en sprint overtuigend naar winst in Quebec

Door Bram van der Ploeg 14 september 2019 | 08:15


Michael Matthews heeft overtuigend de GP de Quebec gewonnen. De Australiër, die vorig jaar ook al won, timede zijn sprint heuvelop veruit het beste. 

Veel kanshebbers voor het WK in Yorkshire maakten hun opwachting in Quebec. Met het heuvelachtige parcours kregen kleppers als Peter Sagan, Julian Alaphilippe en Matthews een ideale koers voorgeschoteld om hun vormpeil eens flink te testen.

Om 17:00 Nederlandse tijd werden de renners op gang geschoten. Al direct wist een kleine groep zich los te wrikken van het peloton: Julien Bernard (Trek-Segafredo), Luis Mas (Movistar, Guy Sagiv (Israel Cycling Academy), Gavin Mannion (Rally), Evan Burtnik en Adam Roberge (allebei Canadese selectie) mochten de eerste uurtjes in de Franstalige provincie gaan kleuren.

De maximale voorsprong van het zestal bedroeg zes minuten. Met nog honderd kilometers op de teller te gaan, begonnen de teams in het peloton de voorsprong langzaam terug te brengen. Net als de afgelopen jaren was het in de laatste twee rondes terug bijeen. 

Daarin werd volop aangevallen, maar in de slotronde waren het de kleppers zelf die echte verschillen maakten. Alaphilippe, Sagan en Greg Van Avermaet leken op één van de steile muurtjes het verschil te maken in een groepje van vijf, maar toen zij op de laatste heuvel iets te lang treuzelden, vloog Matthews er overheen voor zijn tweede zege op rij. (foto: Sirotti) 

Uitslag GP de Quebec 2019

1. Michael Matthews
2. Peter Sagan "
3. Greg Van Avermaet
4. Diego Ulissi
5. Jasper Stuyven
6. Tom-Jelte Slagter
7. Julian Alaphilippe 
8. Timo Roosen
9. Tim Wellens
10. Benoit Cosnefroy


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws