OM: 'Preidler gebruikte ook al doping bij Team Sunweb en rond Giro 2017' Algemeen nieuws

OM: 'Preidler gebruikte ook al doping bij Team Sunweb en rond Giro 2017'

Door Bram van der Ploeg 19 september 2019 | 08:31


Georg Preidler gebruikte al jaren doping, ook tijdens zijn periode bij Team Sunweb. Dat meldt het OM in Innsbruck, zo citeert De Telegraaf het Oostenrijkse persbureau Austria Press Agency. De Oostenrijker zou ook tijdens de Giro d'Italia van 2017 hebben gebruikt.

Preidler was in die Giro onderdeel van Team Sunweb, dat met Tom Dumoulin de ronde won. Na dat jaar ging hij naar Groupama-FDJ. In maart van dit jaar biechtte hij vervolgens het gebruik van doping op. Hij zou gebruik hebben gemaakt van bloeddoping en groeihormonen. Volgens eerdere berichten zou Preidler eerst hebben volgehouden dat hij pas na zijn tijd bij Sunweb begon te gebruiken. Het brengt hem alleen maar extra in de problemen. Volgens de berichtgeving moet hij mogelijk zelfs de cel in voor het niet naleven van de anti-dopingregels. 

 Iwan Spekenbrink baalt van de nieuwe updates, maar benadrukt dat Team Sunweb er alles aan heeft gedaan. 'We moeten ook niet naïef zijn hè. Iemand die 15.000 euro betaalt aan een dopingarts, doet dat niet voor niets. Bij ons werd hij regelmatig gecontroleerd. Maar wij moeten niet denken dat alleen de engeltjes bij ons willen rijden, en wij kunnen niet roepen dat we nooit een coureur zullen hebben die positief is. Ook daarin zijn we niet naïef.' (foto: screenshot Youtube)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws