Jumbo-Visma met Roosen en Groenewegen gefopt door Steimle in Vlaanderen Algemeen nieuws

Jumbo-Visma met Roosen en Groenewegen gefopt door Steimle in Vlaanderen

Door Jelle van Wijk 20 september 2019 | 17:29


Jannik Steimle heeft het Kampioenschap van Vlaanderen gewonnen. De 23-jarige Duitser troefde in de sprint onder andere titelverdediger Dylan Groenewegen en Timo Roosen af. 

Onder leiding van Deceuninck-Quick-Step ging het vanaf de eerste ronde hard. Ook Trek-Segafredo en Katusha lieten zich van voren zien. Jonas Koch (CCC), Guillaume Seye (Beat Cycling) en Ylber Sefa (Tarteletto-Isorex) waren de eerste drie die écht weg kwamen. Ze kregen maximaal zes minuten voorsprong. Jumbo-Visma nam vervolgens het heft in handen.

Het had tot gevolg dat de drie vooraan nog 3.36 minuten over hadden, met nog zestig kilometer te gaan. Twintig kilometer later wisten ze waar ze aan toe waren. Door de stevige wind werden er waaiers getrokken in het peloton, waar de finale volop was ingezet. Dylan Groenewegen liet zich even verrassen, maar werd op tijd teruggebracht in de eerste waaier. Daar was voor het Dimension Data van Mark Cavendish goed vertegenwoordigd met zes renners.

Op 25 kilometer van het einde werd de kopgroep bedankt voor de moeite en kon de finale echt beginnen. Naast Groenewegen zat ook Fabio Jakobsen nog prima van voren. Textielprijs Vichte-winnaar Jannik Steimle kwam in het slot echter als een duveltje uit het doosje. Hij troefde onder andere Tim Merlier, Jakobsen en Groenewegen af en wist de winst naar zich toe te trekken. Steimle is daarmee de derde Duitser die het Kampioenschap van Vlaanderen op zijn naam heeft geschreven. Eerder flikten André Greipel (2008) en Marcel Kittel (2011) hetzelfde kunstje.  (Foto: Instagram Jannik Steimle)

Uitslag Kampioenschap van Vlaanderen 2019

1. Jannik Steimle +4:03:55 
2. Timo Roosen +0:02
3. Dylan Groenewegen +0:04
4. Adrien Petit ,,
5. Cees Bol ,,
6. Lawrence Naesen ,,
7. Emiel Vermeulen ,,
8. Giacomo Nizzolo ,,
9. Edward Theuns ,,
10. Baptiste Planckaert ,, 

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

19.8
20 Sep 2019 om 20:43

Knappe koers weer van Deceuninck-Quick-Step!
Is en blijft de sterkste ploeg als het om eendaagse koersen/klassiekers gaat...

Reageer


Meer nieuws