Van Aert hoopt dit seizoen nog te kunnen crossen: 'Minder spier in rechterbeen' Algemeen nieuws

Van Aert hoopt dit seizoen nog te kunnen crossen: 'Minder spier in rechterbeen'

Door Ward Hilhorst 22 september 2019 | 14:30


Wout van Aert was bezig aan een superseizoen, met onder meer winst in twee etappes van de Dauphiné en eentje in de Tour de France. In de Dauphiné won hij ook het puntenklassement, terwijl hij in het voorjaar al op het podium reed in de E3 Harelbeke en de Strade Bianche. Toen sloeg in de Tourtijdrit het noodlot toe en viel hij hard. Zijn seizoen was voorbij, en op een persconferentie kijkt hij nu naar zijn veldritseizoen.

Zijn revalidatie was lang en zwaar. Bij de val is zijn spierweefsel in zijn rechterbeen aangetast. 'Voortaan zullen mijn linker- en rechterbeen verschillen in spiermassa. Dat hoeft geen drama te zijn, met de juiste training kunnen we dat oplossen. In het ziekenhuis zeiden de doktoren dat alles sowieso goed gaat komen.'

Ondanks dat is zijn crossseizoen verre van zeker. 'Ik wil er alles aan doen nog wat crossen te rijden, maar ik moet nog zien hoe realistisch dat eigenlijk is. Ik hoop er in het voorjaar sowieso helemaal bij te zijn, al is het afwachten hoe de vorm dan is. Topvorm behalen zal het probleem niet zijn, maar waar die diepe wond zat mis ik nu spiermassa', aldus de Belg van Jumbo-Visma. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws