Jumbo-Visma pikt Australiër (24) op: 'Uitgeblonken in continentale circuit' Algemeen nieuws

Jumbo-Visma pikt Australiër (24) op: 'Uitgeblonken in continentale circuit'

Door Bram van der Ploeg 27 september 2019 | 14:45


Team Jumbo-Visma heeft met Chris Harper een volgende aanwinst gepresenteerd. De 24-jarige Australiër komt over van Team BridgeLane en tekent voor twee seizoenen bij de Nederlandse formatie.

Het grote wielerpubliek kent hem misschien niet, maar Jumbo-Visma presenteert Harper in een persbericht als 'talentvol klimmer en tijdrijder'. Er wordt gepronkt met zijn vierde plaats in de Herald Sun Tour, waar hij tussen de grote jongens eindigde. Dylan van Baarle won die ronde. Bij het Australisch kampioenschap op de weg werd hij tweede.

'Ik heb heel veel zin in het komende seizoen. Ik ben Team Jumbo-Visma erg dankbaar dat ik deze kans in de WorldTour krijg. Het is de perfecte omgeving om me te ontwikkelen als renner. Daarbij hoop ik mijn steentje bij te dragen aan de teamdoelen voor het nieuwe seizoen', zo vertelt Harper over zijn overgang. Sportief directeur Merijn Zeeman verwacht veel van het de jonge Australiër. 'Chris heeft uitgeblonken in het continentale circuit. Wij denken dat er nog meer in zit en geven hem daarom een kans op WorldTour-niveau.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws