Roglic prijst werk ploeggenoten na spectaculaire zege in Giro dell'Emilia Algemeen nieuws

Roglic prijst werk ploeggenoten na spectaculaire zege in Giro dell'Emilia

Door Arnout Tamerus 06 oktober 2019 | 08:31


Primoz Roglic won op schitterende wijze de Giro dell'Emilia. Zijn ploeggenoten van Jumbo-Visma reden een uitstekende koers, waardoor de Sloveense Vueltawinnaar het karwei kon afmaken. Na afloop dankte Roglic dan ook zijn ploeg voor al het werk dat zij hadden gedaan.

In het persbericht van zijn ploeg laat Roglic weten: 'We hebben de koers vanaf het begin gecontroleerd. Op de lokale rondes gingen we vaak mee met de aanvallen en pakten we de laatste aanvallers terug. Aan het einde was het mijn taak om het af te maken.' Opvallend genoeg was een zege niet direct evident voor Roglic. Hij zegt daarover: 'Om eerlijk te zijn had ik geen goede benen vandaag. We kunnen heel blij zijn met resultaat. Deze overwinning zou niet mogelijk zijn geweest zonder mijn ploeggenoten.'

Eerder dit jaar begon Roglic de Giro d'Italia met een overwinning in de proloog die ook over de klim van San Luca voerde. Met gevoel voor understatement zegt hij: 'Ik vind het hier een mooie plek. De laatste keer dat ik de San Luca beklom, won ik en nu win ik weer. Verder blijft de Sloveen nog even in Italië. Hij zal namelijk aan de start staan van Tre Valli Varesine om in de Ronde van Lombardije zijn seizoen af te sluiten. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws