[Update] Bahrain-Merida handelt snel en ontslaat Koren en Bozic na UCI-schorsing Algemeen nieuws

[Update] Bahrain-Merida handelt snel en ontslaat Koren en Bozic na UCI-schorsing

Door Jannick van der Hooft 10 October 2019 14:10


Borut Bozic en Kristijan Koren worden allebei voor twee jaar geschorst voor hun betrokkenheid bij Operation Aderlass. Dat maakt de UCI bekend in een officieel statement.

Het Sloveense duo worden gestraft voor het overtreden van de dopingregels in 2011 en 2012. Deze informatie heeft de UCI verworven via de nationale authoriteiten van Oostenrijk. Zij deden onderzoek naar het dopingnetwerk waar eerder al de namen van Georg Preidler en Stefan Denifl vielen.

Bozic was reeds gestopt als wielrenner. Koren werd dit jaar halsoverkop uit de Giro d'Italia gehaald toen hij in verband gebracht werd met Operation Aderlass. Op dit moment kunnen zowel de nationale anti-dopingorganisatie van Slovenië als de WADA kunnen nog in beroep gaan tegen de beslissing van de UCI.

Update - 10 oktober 2019 (14:05): Bahrain-Merida grijpt direct in

Naar aanleiding van het nieuws omtrent Borut Bozic en Krisijan Koren heeft Bahrain-Merida direct ingegrepen en het tweetal ontslagen. In een statement dat de ploeg naar CyclingNews heeft gestuurd, laat de ploeg weten een zero-tolerancebeleid te voeren. Naast het ontslag wenst het team verder niet in te gaan op de situatie rond de twee Slovenen. (Foto: Sirotti)


Tags:

Meer nieuws


Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!