[Update] Van Schip heeft eindelijk nieuwe ploeg: 'Gewoon stunten op de haters' Algemeen nieuws

[Update] Van Schip heeft eindelijk nieuwe ploeg: 'Gewoon stunten op de haters'

Door Marijn van den Berge 28 oktober 2019 | 12:09


(21 oktober) Jan-Willem van Schip maakte zich in de afgelopen jaren onsterfelijk door zijn iconische uitspraken, maar kan natuurlijk ook ontzettend hard fietsen. Dat bewees hij eerder dit jaar met een etappezege in de Ronde van België, maar ook met twee zilveren plakken op het EK puntenkoers en koppelkoers op de baan. Bovendien werd hij dit jaar wereldkampioen op de puntenkoers. Probleempje; volgend jaar is hij werkloos.

Tenminste, zoals het er nu voor staat. Roompot-Charles houdt ermee op en Van Schip heeft nog geen contract elders. Tot grote verbazing van de wielerwereld. Van Schip is geliefd, maar een wielerploeg kan ook op hem bouwen, zo zijn de insiders het erover eens. ‘Achter de hilarische uitspraken gaat een hyperintelligente wielrenner schuil. Eentje die misschien wel te intelligent is’, schrijft columniste Marijn de Vries in Trouw.

Ze doelt onder meer op het eigen stuur dat Van Schip heeft ontwikkeld, of de aparte benadering van voeding en training. ‘Als ze hun eigen koers varen, passen ze niet in het plaatje. Zeker niet in dat van grote ploegen, die werken met protocollen en regels’, weet De Vries, die het zo somber inziet voor cultheld Van Schip, die zijn grote droom op het hoogste niveau wil waarmaken.

Van Schip: 'Heb laten zien dat ik kneiterhard kan fietsen'

Tenminste, dat liet een zilveren Van Schip weten aan de NOS na de puntenkoers. ‘Jullie hebben kunnen zien dat ik ongelofelijk hard kan fietsen en ontzettend tactisch goed ben. Dus ik wil mezelf ook nog even in de aanbieding doen bij de zeer grote ploegen, want dit was heel goed. Ik zou graag op het allerhoogste niveau in de wielrennerij, ook op de weg, willen rondrijden om mijn dromen waar te maken. Ik denk dat ik vandaag heb laten zien dat ik kneiterhard kan fietsen en dat ik een intelligente man ben, die ook heel veel verstand heeft van koerstactiek.’

En dat leidt naast de ode van De Vries ook tot een oproep van columnist Frank Heinen in HP De Tijd. ‘Stel, je bent een mens dat erover gaat, bij een niet te grote wielerploeg, en je bent in dubio wat te doen met je laatste plekje voor het volgend jaar. Hierbij mijn gratis tip: geef Jan-Willem van Schip een contract, een goeie fiets en regel een cameraploeg voor een documentaire in aanloop naar de Spelen. Klaar ben je.’ Beide columns kregen veel bijval op social media.

BEAT meldt zich voor Van Schip: 'Passen bij elkaar'

Na alle promotie voor één van de beste baanrenners ter wereld is het nu wachten tot de eerste ploegen zich melden. De eerste zou dat zelfs al gedaan hebben, meldt het AD. Volgens de krant wil het Continentale BEAT Cycling Club Van Schip een programma op de weg en de baan aanbieden. ‘Wij kunnen Jan-Willem een wegprogramma bieden en richting de Olympische Spelen een programma om hem heen bouwen. We passen goed bij elkaar’, flirt manager Geert Broekhuizen van BEAT. Het is niet het gedroomde hoogste niveau, maar het eerste resultaat is er.

Update - 28 oktober 2019 (12.04 uur): Van Schip inderdaad naar BEAT Cycling

Jan-Willem van Schip heeft eindelijk zijn ploeg te pakken. De renner zat na het stoppen van Roompot zonder ploeg, maar heeft uitkomst gevonden in de vorm van BEAT Cycling Club. 

‘Ik wil de mensen gewoon vertellen wat ik kom doen komend jaar bij BEAT en dat is kneiterhard boren op de weg en op de baan’, vertelt Van Schip in een ludieke video. ‘En laten zien dat de enorm grote profploegen het totaal mis hebben. Gewoon gaan stunten op de haters! Daar komt het op neer. Daar gaan we voor!’

(Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws