Tour of California in 2020 niet op kalender na 'hele moeilijke beslissing' Algemeen nieuws

Tour of California in 2020 niet op kalender na 'hele moeilijke beslissing'

Door Marijn van den Berge 30 oktober 2019 | 08:46


De Tour of California keert in 2020 even niet terug op de wielerkalender. Dat heeft de organisatie laten weten middels een bericht op social media. Het is nog niet bekend of het slechts een sabbatical is of een definitief einde.

‘AEG, 's werelds grootste organisator van sport en live entertainment, heeft aangekondigd de Amgen Tour of California te schrappen voor het 2020 wielerseizoen’, luidt de verklaring. ‘Het zijn veertien geweldige jaren geweest. De koers werd in 2006 opgezet en kende winnaars als Levi Leipheimer, Robert Gesink, Bradley Wiggins, Peter Sagan, Julian Alaphilippe, George Bennett, Egan Bernal en dit jaar Tadej Pogacar.

‘Het is een hele moeilijke beslissing geweest, maar de business is veranderd’, zegt Kristin Klein van de organisatie en AEG. ‘We zijn trots dat we zoveel werk hebben verzet om de sport belangrijker te maken, vooral in de Verenigde Staten. Maar het is elk jaar moeilijker geworden om deze te organiseren. Daarom zijn we gedwongen onze opties te evalueren en we kijken of er een businessmodel is waarmee we de koers in 2021 weer kunnen herstarten.’ (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws