Van Aert kwam kilo's aan: 'Maar er komt een punt dat je niet meer wil eten' Algemeen nieuws

Van Aert kwam kilo's aan: 'Maar er komt een punt dat je niet meer wil eten'

Door Bram van der Ploeg 01 november 2019 | 08:30


Wout van Aert heeft zich tijdens zijn maanden afwezigheid niet ingehouden als het gaat om zijn voeding. De Belg ging door een diep dal en de zoetigheid op zijn tijd hielp hem wel degelijk, vertelt hij in een 'speeddate' met Het Nieuwsblad.

'Ik durf wel te snoepen, maar wel zo weinig mogelijk. Maar als je zoals nu een zware periode hebt gehad, is het fijn om niet op je eten te hoeven letten. Achteraf voel je je misschien wel schuldig, maar op het moment zelf zeg je tegen jezelf dat je het nodig hebt en dat de periode al zwaar genoeg is. Waarom zou je salades eten als je het komende half jaar niet koerst? Dat is nu anders, als het harde trainen eraan komt', aldus Van Aert.

'Er zijn wel wat kilo's bijgekomen, zo'n zes kilo ten opzichte van mijn top in de Tour. Ik schrok wel, want in het begin ging het heel hard, maar er komt dus een punt dat je niet meer wil eten', vervolgt hij lachend. 'Ik wist niet dat dat bestond, maar op vakantie in Italië at ik bijvoorbeeld 's ochtends wat en 's avonds nog een beetje. Dat honger-gevoel is overigens snel weer teruggekomen toen ik weer begon met trainen.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren


Meer nieuws