Aru strijdvaardig: 'Als ik niet met de besten mee kan, overweeg ik stap terug' Algemeen nieuws

Aru strijdvaardig: 'Als ik niet met de besten mee kan, overweeg ik stap terug'

Door Marijn van den Berge 25 november 2019 | 14:21


Na een paar zware jaren, vooral veroorzaakt door een beknelde liesslagader, is Fabio Aru vastbesloten om zich in 2020 terug te knokken aan de wereldtop. Na eerder dit jaar te zijn geopereerd aan de lies, keerde hij al sterk terug met een veertiende plaats in de Tour de France, waar hij af en toe een vleugje van zijn klasse weer liet zien. Maar in 2020 wil hij écht terugkomen.

‘Ik denk dat ik twee verloren jaren heb gehad, maar ik ben ervan overtuigd dat ik terug kan keren naar mijn oude klimniveau’, zegt een strijdvaardige Aru, die in 2015 tweede werd in de Giro en de Vuelta won. ‘Ik weet dat ik de benen heb om bij de toppers te blijven. Na de operatie ben ik veertiende geworden in de Tour, dat doe je niet zomaar.’

In 2020 zal Aru zich waarschijnlijk op de Giro richten en later in het jaar op de Olympische Spelen. Maar naast dat het een jaar van revanche is, is het ook het jaar van de waarheid. ‘Als ik niet met de besten meekan, zal ik overwegen om een stap terug te nemen uit de sport’, zegt Aru bij La Gazzetta dello Sport. ‘Ik houd er niet van om achteraan te bungelen.’ (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws