Broer Contador uit zorgen over vroege overstap van talenten naar de WorldTour Algemeen nieuws

Broer Contador uit zorgen over vroege overstap van talenten naar de WorldTour

Door Wilbert van der Velde 27 november 2019 | 17:42


Fran Contador, broer en manager van voormalig-prof Alberto Contador, uit zijn zorgen over de hedendaagse vroege overstap naar de WorldTour van beloftevolle renners. De broers Contador runnen samen met Ivan Basso de opleidingsploeg Kometa Cycling Team, dat op het continentale circuit uitkomt, en in 2020 verder gaat onder de naam Kometa-Xstra. Op de website van de ploeg legt broer Contador uit dat opleidingsploegen beschermd moeten worden om hun voortbestaan te waarborgen. 

'Ik vind dat de UCI regels moet implementeren om sponsers die zich voornamelijk richten op opleiding te beschermen.' Contador vreest er namelijk voor dat de WorldTour-ploegen op de lange termijn de opleidingsploegen zullen leegvissen, met als mogelijke gevolgen dat ploegen moeten stoppen en minder interesse van potentiële sponsoren. Daarnaast bestaat er in het wielrennen geen transfervergoeding, wat er toe leidt dat opleidingsploegen geen financiële bijdrage ontvangen voor hun inspanningen.

Wat moet de UCI dan doen om jonge renners en opleidingsploegen beter te beschermen tegen de financiële macht van de WorldTour-ploegen? 'De UCI moet serieus gezamenlijke richtlijnen, bepaalde spelregels, overwegen, waarbij het primaire doel moet zijn om jonge renners en opleidingsploegen te beschermen en ze stabiliteit voor de lange termijn te bieden, aldus Contador.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws