[Update] Boom niet teleurgesteld: 'Heb wel genoeg van gestress op de weg' Algemeen nieuws

[Update] Boom niet teleurgesteld: 'Heb wel genoeg van gestress op de weg'

Door Bram van der Ploeg 12 december 2019 | 10:05


(11 december 2019) Lars Boom zal in 2020 niet meer op de weg te zien zijn, zo bevestigt zijn management aan Wielerflits. De Nederlander vond na zijn periode bij Roompot-Charles geen nieuwe ploeg en moet dus voorlopig een punt zetten achter zijn wegcarrière.

Of de 33-jarige winnaar van een Touretappe definitief stopt, is niet helemaal duidelijk. 'We sluiten niet uit dat hij – al dan niet op een lager niveau – wedstrijden op de weg zal rijden. Echter zal dit ter ondersteuning zijn van gravel- en mountainbikewedstrijden. Daar ligt nu de volle prioriteit van Lars', zo klinkt het.

Zelf is Boom niet teleurgesteld. Hij kijkt er naar uit om op de mountainbike te springen. 'Ik heb een mooie en lange wegcarrière op de weg achter de rug, met een aantal mooie overwinningen en ereplaatsen waar ik trots op ben. Door het stoppen van mijn huidige team, ontstond er een mogelijkheid om mijn focus te verleggen op een passie die ik al enige tijd koester. Dat zijn gravel- en strandraces, alsmede MTB marathons.'

Update - 12 december 2019 (10.00 uur): Boom berust in einde carrière

Lars Boom reageert in De Telegraaf nuchter op zijn beslissing om het wegwielrennen te laten voor wat het is. De 34-jarige Nederlander heeft het wel geprobeerd, maar wilde naar eigen zeggen niet smeken om een contract. Toen met Arkéa-Samsic de laatste serieuze kandidaat wegviel, was het klaar. 'Ja, het is nu echt voorbij. Een afscheid met de stille trom. Tja, het is niet anders. Ik zou ook graag nog een aantal jaar aan Parijs-Roubaix hebben meegedaan…'
 
'Ik ga meer het plezier opzoeken, want van al dat gestres op de weg heb ik ook wel genoeg', zo legt hij uit. Offroad ziet hij nog wel kansen voor zichzelf. 'Ik kan niet zeggen of het wat oplevert, maar de andere partij is serieus geïnteresseerd.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws