UAE zet alles op Tour de France met Pogacar en Aru; Formolo in Giro en Vuelta Algemeen nieuws

UAE zet alles op Tour de France met Pogacar en Aru; Formolo in Giro en Vuelta

Door Bram van der Ploeg 17 december 2019 | 19:35


Hoewel er twijfels waren of Tadej Pogacar klaar was om deel te nemen aan de Tour de France, heeft zijn ploeg UAE Team Emirates officieel laten weten dat de nummer drie uit de afgelopen Vuelta in de Tour debuteert. Ook Fabio Aru zet alles op de Tour.

Voor Pogacar is de Tour de France het hoofddoel van het jaar en tevens de enige grote ronde. De jonge Sloveen mikt verder op de Olympische Spelen in Tokio. Ook Aru rijdt in 2020 alleen de Tour, in een poging om zijn matige 2018 en 2019 te doen vergeten. Pogacar was, met een podiumplek en drie ritzeges, uitermate succesvol in zijn eerste grote ronde. Daarnaast wist de 21-jarige renner ook de Volta ao Algarve en de Tour of California te winnen.

Met Pogacar en Aru in de Tour blijven er kansen over voor anderen bij UAE Team Emirates in de Giro d'Italia en de Vuelta a Espana. Davide Formolo zal als potentiële kopman in de Giro rijden. De Italiaanse aanwinst van UAE rijdt ook de Vuelta, samen met nieuweling David de la Cruz.

Op sprintersgebied heeft UAE veel om te kiezen en dus worden de grote rondes netjes verdeeld. Alexander Kristoff en Diego Ulissi trekken naar de Giro en Fernando Gaviria rijdt de Tour de France. Jasper Philipsen krijgt in de Vuelta de kans om te sprinten. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws