Pogacar maakt zich geen illusies voor de Tour: ‘Vooral ervaring op doen’ Algemeen nieuws

Pogacar maakt zich geen illusies voor de Tour: ‘Vooral ervaring op doen’

Door Gerrit van Loon 24 december 2019 | 17:45


Dat Tadej Pogacar aan de bak moet volgend jaar, blijkt wel uit zijn drukke programma. Hij maakte afgelopen jaar naam in het peloton en manifesteerde zich vooral in de Vuelta. Dat wil niet zeggen dat hij direct in alle grote rondes gaat uitblinken.

‘Ik zie mij niet als een favoriet in de Tour’, zegt de 21-jarige renner van UAE Team Emirates tegen Velonews.com. ‘Ik denk niet dat ik ga strijden voor de eindoverwinning in juli. Het is nog steeds mijn eerste Tour de France. Heel anders dan de Vuelta. Dus zal ik erheen gaan om vooral ervaring op te doen. Om meer te leren over de Tour.’

Wielerkenners houden Pogacar in de gaten. De talentvolle Sloveense renner gaat als een speer en merkt dat in zijn directe omgeving. De aandacht voor hem neemt toe. Ook van buiten de wielersport. ‘Ik houd niet zo van roem. Iedereen wil links en rechts wat van je. Het hoort erbij. Als je de sport wil promoten, moet je soms dingen doen die niet altijd even leuk zijn', aldus Pogacar.

Naast de Tour heeft hij nog een ander doelwit. Over een paar maanden staat de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten – de UAE Tour – op het programma. Met de start op zondag 23 februari in Dubai. Zaterdag 29 februari ligt in Abu Dhabi de eindfinish. De race gaat door alle zeven emiraten. ‘Ik wil heel goed zijn in de UAE Tour. Daarna mijn conditie verhogen en in de best mogelijke vorm in de Tour zijn.’ (foto: Sirotti).


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws