Dumoulin: ‘Was me gewoon aan het voorstellen tijdens de Tour de France’ Algemeen nieuws

Dumoulin: ‘Was me gewoon aan het voorstellen tijdens de Tour de France’

Door Wilbert van der Velde 04 januari 2020 | 13:10


Tom Dumoulin begint het nieuwe jaar met hernieuwde motivatie en passie voor de wielersport. Na zijn succesvolle, maar ook lastige tijd bij Team Sunweb begint hij aan een nieuw avontuur bij Team Jumbo-Visma. In de Podcast Live Slow Ride Fast van Laurens ten Dam blikt hij nog eenmaal terug op zijn tijd bij Sunweb.

In meerdere interviews kwam al naar voren dat Dumoulin en teammanager Iwan Spekenbrink verschilden van mening, maar over hoe en wat werd niet altijd evenveel duidelijk. In de podcast noemt Dumoulin echter het verloop binnen de ploeg als een storende factor. ‘Ik kon geen band opbouwen met verzorgers, mekaniekers en renners. Er was geen vastigheid en dat vond ik lastig, zeker wanneer we naar grote rondes gingen.’ Hij werd tijdens de start van een Tour dan ook geconfronteerd met verschillende nieuwe gezichten. ‘Ik was me gewoon aan het voorstellen tijdens de Tour de France’, schetst Dumoulin een ongemakkelijke situatie.’

Dumoulin beklaagde zich erover bij Spekenbrink, maar het leidde niet tot de gehoopte verbetering. ‘Hij heeft wel geprobeerd dat aan te pakken, maar op dat punt verschilden we teveel van mening. Hij vond dat er heel veel binnen de ploeg veranderde, maar ik niet. We zaten op een aantal punten heel erg uit elkaar.  We verschilden op zoveel vlakken van mening dat ik tot de conclusie kwam dat we niet meer het beste uit elkaar gingen halen. Verdere samenwerking had dan ook geen zin meer’, vertelt Dumoulin. De klassementsrenner toont wel begrip voor de standpunten van zijn voormalige baas. ‘Ik snap ook wel dat als ik kom met een aantal punten, dat hij denkt 'waarom moet het anders, we zijn op deze manier al jaren succesvol.''

Dumoulin: ‘Ik dacht: 'Voor wie of wat doe ik het nog?'’

In de podcast is Dumoulin ook openhartig over de laatste jaren, waarin hij nog weinig van de passie ervoer, waarmee hij als jonge wielrenner begon. ‘Voor wie of wat doe ik het nog? In ieder geval niet voor mezelf’, beschrijft hij zijn gedachtes. Nu moet de concentratie dan ook vol naar het leven van een wielrenner, want dat is volgens de Limburger de enigste manier om tot topprestaties te komen. ‘Ik wil echt met mijn vak als topsporter bezig zijn en niet meer met randzaken.’ (Foto: Wesley van Bavel / In de Leiderstrui)

Lees 2 Reacties

Tags:

Reacties

Poelwinst
5 Jan 2020 om 13:30

Sunweb zegt dat succes een teamprestatie is maar in de praktijk lijkt de ploeg op een bedrijf dat functioneert d.m.v. protocollen en uitzendkrachten. Rendabel en efficiënt maar op de lange duur niet de beste omgeving voor een topsporter als Dumoulin die het vooral van zijn gevoel moet hebben.

Ennie Quipere
5 Jan 2020 om 11:19

Opmerkelijk, dat was dus een jaar na het tekenen van een nieuw contract voor 4 jaar bij Sunweb, bij welke gelegenheid hij op liet tekenen..: "Ik ben hier nog steeds erg tevreden", "Het is mijn natuurlijke beslissing om het contract te verlengen. De filosofie van het team past me heel goed. Ik wil me nog verder ontwikkelen. Samen maken we elkaar sterker. We hebben ieder jaar vooruitgang geboekt en we blijven stappen zetten. Zo gaat het al zes jaar en ik ben ervan overtuigd dat het de komende jaren zo verder gaat." Tom, hou toch op met die podcast onzin van je rancuneuze vriend Ten Dam die geen berg meer over kwam maar die je bij de ploeg wilde houden om je handje vast te houden.

Reageer


Meer nieuws