Pozzovivo deelt foto's en verhaal na crash: 'Keek de dood in de ogen' Algemeen nieuws

Pozzovivo deelt foto's en verhaal na crash: 'Keek de dood in de ogen'

Door Jannick van der Hooft 06 januari 2020 | 12:00


Domenico Pozzovivo heeft geen gemakkelijke periode achter de rug. Hij moest revalideren van een aanrijding en het contract bij zijn ploeg werd niet verlengd. Bij La Gazzetta dello Sport blikt de Italiaan terug op die periode. Daarbij publiceert hij zelf ook wat nare foto's van zijn toegetakelde lichaam.

Pozzovivo maakte van dichtbij de val van Bjorg Lambracht in de Ronde van Polen mee en dat voorval spookte ook bij zijn eigen val door zijn hoofd: 'Als je ziet wat er gebeurd is, voel ik me een echte overlever. Het is een wonder.' De kersverse aanwinst van NTT maakte naar eigen zeggen horrormomenten mee: 'Ik was bij bewustzijn en dacht meteen aan inwendige bloedingen. Ik ademde blijkbaar één minuut lang niet. Ik had het gevoel dat ik de dood in de ogen keek.'

Hoewel hij alweer op de fiets zit, zal het nog lang duren voordat hij de gevolgen van zijn val niet meer zal terugzien aan zijn lichaam: 'Ik heb nog altijd vier platen in mijn onderarm, plus een aantal schroeven. De dokters hebben nog zo'n twee jaar nodig om alles te ontmantelen.' Hoewel de focus nu op presteren met zijn nieuwe ploeg gaat, wil hij nog wel pleiten voor meer veiligheid: 'Er is geen respect op de weg. Wij fietsers worden gezien als lastpakken.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws