[Update] NTT bevestigt komst Riis: 'Eén van de beste teams ter wereld worden' Algemeen nieuws

[Update] NTT bevestigt komst Riis: 'Eén van de beste teams ter wereld worden'

Door Bram van der Ploeg 08 januari 2020 | 15:29


(7 januari 2020) Na jaren van afwezigheid maakt Bjarne Riis naar verluidt zijn comeback op het hoogste niveau van de wielersport. Volgens Deense media gaat de ex-dopingzondaar aan de slag bij NTT Pro Cycling. Hij gaat met zijn ploeg Virtu Cycling een samenwerking aan met het Zuid-Afrikaanse team.

Volgens de bronnen zal de identiteit van het team hetzelfde blijven, ondanks de inmenging van Riis. Het team zal dus niet in handen van de Denen komen. Wel komen enkele stafleden mee van zijn formatie: machaniekers, trainers, maar ook dokters. Eerder werd al bekend dat Lars Michaelsen, landgenoot van Riis, een belangrijke rol in de organsiatie als Chief Sports Director gaat vervullen.

Riis was vijf jaar afwezig op het hoogste niveau van de wielersport. Destijds verdween hij van het toneel bij de opheffing van 'zijn' Saxo-ploeg. In de wielerwereld is de Deen omstreden vanwege zijn dopingverleden.

Update - 8 januari 2020 (15.21 uur): Riis officieel naar NTT

Bjarne Riis keert officieel terug in het wielerpeloton. De Deen heeft met zijn Virtu Cycling een overeenkomst getekend met NTT. De ploeg wordt voor éénderde eigenaar van het team, waar Riis zelf als teammanager aan de slag gaat. 'Dit is een trots moment voor onze organisatie. Samen kunnen we één van de beste wielerploegen van de wereld worden.'

'We hebben enkele vruchtbare gesprekken gehad met Doug Ryder (teambaas NTT, red.) over de toekomst van de ploeg en de potentie. Ik heb veel respect voor wat Doug hier heeft opgebouwd en heeft bereikt. Samen kunnen we de ploeg naar het volgende niveau brengen.' Dat beaamt ook Ryder zelf: 'Het Deense wielrennen staat er goed voor en onze ambitie is om één van werelds beste teams te worden.' (Foto: Sirotti, archief)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws