Boswell (28) komt tot zichzelf na hersenletsel en kiest voor gravelracen Algemeen nieuws

Boswell (28) komt tot zichzelf na hersenletsel en kiest voor gravelracen

Door Bram van der Ploeg 15 januari 2020 | 12:31


Ian Boswell heeft zijn racefiets voorlopig aan de wilgen gehangen. De 28-jarige Amerikaan stopt echter niet met fietsen. In gesprek met Cyclingtips vertelt hij openhartig over zijn liefde voor gravelracen.

Boswell reed vorig jaar nog bij Katusha, maar een crash in de Tirreno-Adriatico veranderde alles voor hem. Hij viel daar bij een massale crash over zijn stuur heen op zijn hoofd. Het bleek einde seizoen en, zo blijkt nu, einde carrière. Een zware hersenschudding en bijkomend hersenletsel kostte hem maanden. Boswell zat enkele dagen na zijn crash wel weer op de rollers, maar merkte toen dat het goed mis was.

Met hulp van de Love Your Brain Foundation begon Boswell met mediteren en kwam hij in een supportgroep terecht. 'Het was midden in het seizoen, en mijn contract liep af. Je hebt een hersenschudding, maar wil terug op de fiets, zo snel als mogelijk', stelt hij. Toch kwamen de duizeligheid en misselijkheid meteen terug toen hij enkele maanden later opnieuw probeerde terug te komen. Boswell bleef aan huis gekluisterd en vulde daar de dagen met huishoudelijke klussen.

Boswell: 'Misschien ga ik missen en keer ik terug'

Hij veranderde, zag in dat fietsen ook niet alles was en mede door die instelling wees hij een aanbieding van een nieuwe ploeg af in september. Toen hij zich sinds augustus weer beter begon te voelen, zag hij de crashes op televisie en zette hij definitief een streep door het wielrennen. 'Ik hou nog steeds van de fiets, maar kwam op een punt in mijn leven dat ik niet meer op de weg wilde koersen. Misschien ga ik het missen en keer ik in 2021 terug, maar op dit moment voel ik me goed bij de keuze. Ik heb mijn blik nu gericht op de gravel-agenda. Ik hou ervan; je rijdt tien á twaalf in plaats van 85 tot 90 racedagen.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws