[Update] Kruijswijk stelt wielerfans gerust: ‘Het lijkt te zijn verholpen’ Algemeen nieuws

[Update] Kruijswijk stelt wielerfans gerust: ‘Het lijkt te zijn verholpen’

Door Wilbert van der Velde 21 januari 2020 | 17:25


Steven Kruijswijk kampt met lichte knieklachten. De nummer drie van de Tour de France van afgelopen jaar heeft last van zijn rechterknie en is daarom niet afgereisd naar het trainingskamp van Jumbo-Visma in Spanje. Dat meldt de NOS. 

Vooralsnog is er geen reden voor grote paniek bij de ploeg. Kruijswijk traint alweer. Na een korte rustperiode stapte hij in zijn woonplaats Monaco al weer op de fiets. Op het volgende trainingskamp, die halverwege de maand februari op Tenerife wordt gehouden, is hij wel gewoon van de partij. 

Zijn knie speelt Kruijswijk vaker parten. In augustus vorig jaar verliet hij de Vuelta voortijdig vanwege die kwetsuur. Sindsdien reed hij slechts één koers uit. Dat was de Japan Cup op 20 oktober. Jumbo-Visma traint in zijn geheel in Alicante. Alleen de renners die de Tour Down Under rijden vanaf dinsdag zijn er niet bij. 

Update - 21 januari 2020 (17.25 uur): Kruijswijk weer terug op schema na knieklachten

Vorige week werden we opgeschrikt met het nieuws dat Steven Kruijswijk kampte met knieklachten. Een kleine week later is echter alles weer anders. De rossige Brabander heeft de afgelopen drie weken hard met zijn fysiotherapeut gewerkt en het probleem lijkt te zijn verholpen, zo meldt hij op zijn Instagram. Hoewel de Nederlander niet kon fietsen, hield hij zijn conditie wel op pijl door veel tijd in het zwembad door te brengen. De drie-eenheid van Jumbo-Visma ligt voorlopig weer op schema voor hun grote doel de Tour de France. (foto: IDL/Wesley van Bavel)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws