[Update] ASO bevestigt: Streep door Ronde van Oman door 'nationale rouw' Algemeen nieuws

[Update] ASO bevestigt: Streep door Ronde van Oman door 'nationale rouw'

Door Bram van der Ploeg 22 januari 2020 | 12:35


(21 januari 2020) De Ronde van Oman gaat in 2020 mogelijk niet door, dat meldt Telegraaf-journalist Raymond Kerckhoffs via Twitter. Dat zou komen door het overlijden van Qaboes bin Said Al Said afgelopen week.

Kerckhoffs meldt dat hij deze informatie gekregen heeft van enkele renners uit het peloton, maar de organisatie zelf heeft hier nog niets over gemeld. De race zou normaal gezien verreden worden van 11 tot en met 16 februari.

Qaboes was een vooraanstaand man in Oman. Hij kwam al in 1970 aan de macht in het olierijke land na een staatsgreep. Afgelopen december bleek dat de fysieke gezondheid van de sultan achteruit ging, nadat hij zich op liet nemen in een ziekenhuis in Leuven. Een ruime maand later overleed hij, toen weer in eigen land, op 79-jarige leeftijd.

Update - 22 januari 2020 (12.30 uur): Ronde van Oman gaat niet door

De ASO heeft tegenover Cyclingnews bevestigd dat de Ronde van Oman dit jaar niet doorgaat. Het land verkeert in 'nationale rouw' na het overlijden van de Sultan Qaboos. De Sultan regeerde sinds 1970 het land en stierf op 10 januari. Scholen en werkplaatsen werden gesloten, en drie dagen van nationale rouw werden afgekondigd.

Die periode is nu verlengd van drie naar veertig dagen. Daarin worden meerdere evenementen afgeblazen, waaronder dus de Ronde van Oman. Met opvolger Haitham bin Tariq Al Said als nieuwe Sultan verwacht Cyclingnews dat de ronde in 2021 wel terugkeert op de kalender. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws