Devenyns wint Cadel Evans Great Ocean Road Race na boeiend slotgevecht Algemeen nieuws

Devenyns wint Cadel Evans Great Ocean Road Race na boeiend slotgevecht

Door Bram van der Ploeg 02 februari 2020 | 08:17


Dries Devenyns heeft verrassend de Cadel Evans Great Ocean Road Race op zijn naam geschreven. De Belg van Deceuninck-Quick-Step was de sterkste van een mooie kopgroep, waardoor de sprinters er in deze editie niet aan te pas kwamen.

Devenyns was één van de hoofdrolspelers in de boeiende finale van de wedstrijd. Na een winderige race vol waaiers was hij één van de vijftien renners vooraan. In die groep zaten ook wereldkampioen Mads Pedersen, Nederlander Dylan van Baarle en klimmer Simon Yates. Het was Yates die op de laatste klim voor de laatste schifting zorgde. Ploegmaat Daryl Impey, Jens Keukeleire, Jay McCarthy, Pavel Sivakov, Van Baarle en dus Devenyns zaten in zijn wiel.

Met zeven renners ging de wedstrijd de laatste tien kilometer in en omdat de organisatie achter hen volledig weg was na een harde koers was er ruimte om aan te vallen. Eén voor één probeerden ze het, maar eigenlijk was het alleen Sivakov die een mooi gaatje kon slaan. De man van Team INEOS leek even richting winst te gaan, maar kreeg in de slotfase toch nog Devenyns bij zich. De routinier legde zijn jonge vluchtkompaan er in de sprint op. Van Baarle werd in het achtervolgende groepje vijfde, Caleb Ewan won de sprint in het uitgedunde peloton voor plek zeven.

Uitslag Cadel Evans Great Ocean Road Race 2020

1. Dries Devenyns
2. Pavel Sivakov ''
3. Daryl Impey +0.04
4. Jens Keukeleire ''
5. Dylan van Baarle ''
6. Jay McCarthy ''
7. Caleb Ewan +0.25
8. Marco Haller ''
9. Elia Viviani '' 
10. Simon Yates ''

(foto: Deceuninck-Quick-Step 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws