Groenewegen vs Jakobsen: 2-0 na nieuwe Nederlandse strijd in Valencia Algemeen nieuws

Groenewegen vs Jakobsen: 2-0 na nieuwe Nederlandse strijd in Valencia

Door Bram van der Ploeg 08 februari 2020 | 08:12


Dylan Groenewegen heeft de derde etappe in de Ronde van Valencia gewonnen. Net als op dag één eindigde de rit in een sprint en daarin was hij de sterkste voor landgenoot Fabio Jakobsen. Jack Haig neemt de leiderstrui over.

Na twaalf kilometer was de kopgroep van de dag gevlogen. In totaal waren het zes renners die elkaar vonden; Hector Saez (Caja Rural), Manuel Penalver (Burgos BH), Julen Irizar (Fundacion-Orbea), Petr Rikunov (Gazprom-Rusvelo), Daniel Viegas (Kometa) en Ivan Moreno (Equipo Kern Pharma) kregen de ruimte. Deceuninck-Quick-Step en Jumbo-Visma hielden de voorsprong van de leiders in het peloton keurig binnen de drie minuten. 

Na bijna negentig kilometer fietsen ging Penalver overboord vooraan op de enige klim van de dag, van tweede categorie. De Honden de los Frailes zorgde uiteindelijk voor meer slachtoffers. Alleen Saez, Irizar en Moreno bleven vooraan, na 130 kilometer koers reed het peloton inmiddels binnen anderhalve minuut afstand. De drie resterende vluchters hielden het vervolgens nog lang vol, maar in de laatste tien kilometer waren ze toch echt gezien.

De verschillende sprintersploegen hadden op acht kilometer van de meet alle tijd om hun sprint voor te bereiden. Michael Kwiatkowski probeerde nog wel te verrassen met een late uitval, maar Mitchelton-Scott reed dat gat overtuigend dicht. Daarna was het aan Deceuninck, dat Jakobsen geweldig bracht, maar net als op dag één duwde Groenewegen zijn wiel iets eerder over de lijn. Haig is de nieuwe leider, omdat hij twaalfde werd en Pogacar (de oude leider) zeventiende.

Uitslag etappe 3 Ronde van Valencia 2020

1. Dylan Groenewegen
2. Fabio Jakobsen ''
3. Matej Mohoric ''
4. Davide Cimolai ''
5. Jon Aberasturi ''
6. Luka Mezgec '' 
7. Amaury Capiot ''
8. Matteo Trentin ''
9. Tom Van Asbroeck ''
10. Alexander Kristoff ''

Klassement na etappe 3 Ronde van Valencia 2020

1. Jack Haig
2. Tadej Pogacar ''
3. Alejandro Valverde ''
4. Ruben Fernandez ''
5. Dylan Teuns ''
6. Ion Izagirre ''
7. Tao Geoghegan Hart ''
8. Matej Mohoric  +0.02
9. Jan Polanc          +0.05
10. Greg Van Avermaet "

(foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws