Molano voor tweede dag op rij de beste in Tour Colombia, Hodeg mist power Algemeen nieuws

Molano voor tweede dag op rij de beste in Tour Colombia, Hodeg mist power

Door Tom van der Salm 13 februari 2020 | 20:10


De derde etappe in de Tour Colombia is een prooi geworden voor Juan Sebastián Molano. De snelle man bleek na een felbetwiste massasprint de rapste van het pak. Álvaro José Hodeg werd derde na een perfecte lead-out van zijn ploeg, terwijl de tweede plaats naar Edwin Ávila ging.

Al vroeg in de rit muisden vijf renners er vanonder, maar de aanwezigheid van één van hen werd niet getolereerd door het restant van het pak. Tourwinnaar Egan Bernal probeerde het namelijk verrassend genoeg via de vroege vlucht, samen met onder meer Óscar Sevilla. 

Bernal werd even later bijgehaald door het peloton, waarna teamgenoot Sebastián Henao de honneurs in de kopgroep overnam. Sevilla volgde hem gezwind, waarna Simon Pellaud en Félix Barón ook aansloten. Deze vier vormden de kopgroep van de dag, terwijl Leonardo Basso van Team INEOS er de brui aangaf in het peloton.

Treintjes op de rails, Deceuninck de beste machinisten

EF Education First en UAE-Team Emirates weigerden de vluchters een vrijgeleide te geven, waardoor alles weer samenkwam op vijftien kilometer van de streep. Vanaf dat moment was het wachten tot de treintjes op de rails werden gezet in dienst van de snelle mannen. 

In het gedrum was er één ploeg die er wederom bovenuit stak. De mannen van Deceuninck-Quick-Step brachten hun spurter Hodeg in de ideale positie naar de laatste tweehonderd meter, ondanks enkele late uitvallen. Hodeg kon het echter niet bolwerken en moest zijn spurt staken op het moment dat Molano erlangs ging. De winnaar van gisteren kon zo voor de tweede dag op rij zijn handen in de lucht steken, terwijl Ávila nog tussen de twee kemphanen van de grote ploegen zat. 

Uitslag etappe 3 Tour Colombia 2020

1. Juan Sebastian Molano
2. Álvaro José Hodeg ''
3. Edwin Ávila ''
4. Julián David Molano ''
5. Jhonathan Restrepo ''
6. Umberto Marengo ''
7. Bert Van Lerberghe ''
8. Travis McCabe ''
9. Richard Carapaz ''
10. Idar Andersen ''

Klassement na etappe 3 Tour Colombia 2020

1. Jonathan Caicedo
2. Sergio Higuita ''
3. Daniel Felipe Martinez ''
4. Tejay van Garderen ''
5. Juan Sebastián Molano + 0.40
6. Bert Van Lerberghe + 0.45
7. Jannik Steimle ''
8. Egan Bernal + 0.46
9. Richard Carapaz ''
10. Jhonatan Narváez ''

(Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws